«Δραπέτευσε» ο Ολυμπιακός από την Κομοτηνή - Ειδήσεις Pancreta

Με το απόλυτο των νικών (12 σε ισάριθμα παιχνίδια) συνέχισε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Super League, περνώντας με νίκη από την έδρα του πολύ μαχητικού Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. 

Το τελικό 3-4 (υπέρ των φιλοξενουμένων) παραπέμπει σε αγγλικό σκορ, με αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για τέρματα.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο 14ο λεπτό (με φάουλ του Ντουρμάζ) και τον Ντιγκινί να απαντά στο αμέσως επόμενο λεπτό. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί στην επανάληψη.

Η καθοριστική φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 46ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα (αμφισβητούμενο) πέναλτι, με τον Φορτούνη να το εκτελεί εύστοχα, ένα λεπτό αργότερα, για το 1-2. Από το σημείο εκείνο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και έφτασε σε άλλα δύο τέρματα (Φινμπόγκασον, με πέναλτι, στο 66', και Σεμπά, με σουτ, στο  81).

Ωστόσο, ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως είχε ουσιαστικά τελειώσει, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα (ψυχικά, κυρίως) αποθέματα να αντιδράσουν, πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (Ηλιάδης στο 87' και Ντιγκινί στις καθυστερήσεις) και μαχόμενοι για την ισοφάριση, η οποία όμως, δεν ήρθε. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Σέτι, Ψάλτης (76' Μαρκόπουλος), Μπαϊκαρά, Χαβίτο, Μουδούρογλου (58' Ηλιάδης), Ντιγκινί.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71' Ντομίνγκες), Ερνάνι, Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον.


Πηγή: efsyn.gr