Σενεγάλη, η πρώτη νικήτρια από την Αφρική - Ειδήσεις Pancreta

Πιο ψυχωμένη και αποφασιστική, η Σενεγάλη κατάφερε να μπει με το δεξί στον όγδοο όμιλο και να κερδίσει την Πολωνία με 2-1 στο στάδιο της Σπαρτάκ. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Πολωνοί μπήκαν με διάθεση να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, πέτυχαν ποσοστά 65-35, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί μπροστά από την εστία της Σενεγάλης.  

Τελικά, οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Τσιόνεκ στο 38'. Ο Νιάγκ έκλεψε τη μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέιγ σούταρε έξω από την περιοχή και ο 32χρονος αμυντικός της Πολωνίας άθελά του "κρέμασε' την ομάδα του. 

Το γκολ βοήθησε καταλυτικά στο να ανέβει ο ρυθμός και το δεύτερο ημίχρονο να έχει αρκετές φάσεις, γκολ και σασπένς. Οι Πολωνοί προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, ο Λεβαντόφσκι "ανάγκασε" τον Εντιάιγ σε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ στο 50', έξι λεπτά αργότερα ο Πίστσεκ έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία. Στο 60', όμως, ήρθε η ψυχρολουσία για την παρέα του Λεβαντόφσκι, καθώς ο Κριχόβιακ έκανε λάθος και ο Νιάνγκ δεν έχασε την ευκαιρία για το 2-0. Στο 70' ο Μίλικ έχασε τεράστια ευκαιρία και τελικά η πίεση των Πολωνών έφερε τη μείωση του σκορ στο 86', με κεφαλιά του Κριχόβιακ μετά από εκτέλεση φάουλ. Η αντεπίθεσση δνε είχε και συνέχεια και έτσι οι Σενεγαλέζοι πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.      

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πολωνία (Α. Ναβάλκα): Στσέσνι, Πίστσεκ (83' Μπερεζίνσκι), Πάζνταν, Τσιόνεκ, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι (46'  Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73' Κοβάτσκι), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι. 

Σενεγάλη (Α. Σισέ): Κ. Εντιάιγ, Ουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Ισμαΐλα, Α. Εντιάιγ (87' Κουγιατέ), Γκέιγ, Νιανγκ (75' Κονατέ), Μανέ, Ντιουφ (60' Σ. Εντιάιγ)

Πηγή


Πηγή: pancreta