Στη σέντρα οι ομάδες των μεγάλων φορ - Ειδήσεις Pancreta

Η Σενεγάλη διαθέτει τον πιο νεαρό προπονητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, τον 42χρονο Αλιού Σισέ. Τον άνθρωπο που με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο είχε οδηγήσει την ομάδα της Δυτικής Αφρικής στην κορυφαία μουντιαλική της παρουσία: έως τα προημιτελικά του 2002.

Στη φετινή περιπέτεια της Σενεγάλης, σταρ είναι ο επιθετικός της Λίβερπουλ Σάντιο Μανέ, για τον οποίο ο Σισέ έσταζε μέλι χθες: «Είναι ένας μοναδικός ποδοσφαιριστής, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο Σενεγαλέζο παίκτη. Είναι ξεχωριστός γιατί δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Για μένα, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Τα λόγια του Σισέ ενισχύουν και οι αριθμοί: ο Μανέ σκόραρε 17 φορές στα προκριματικά της Αφρικής και 10 στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν ξεχώρισε μεν τον Μανέ, αλλά υπογράμμισε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει στην πολωνική άμυνα η Σενεγάλη: «Είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις, απίστευτα γρήγορη. Δεν χάνει τον χρόνο της όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Φεύγει μπροστά και σουτάρει πολύ».

Μιλώντας για τον Λεβαντόφσκι, ο αστέρας της Μπάγερν Μονάχου πρωταγωνίστησε στα ευρωπαϊκά προκριματικά, κάνοντας ρεκόρ με 16 γκολ σε 10 αναμετρήσεις.

Σίγουρα είναι ο παίκτης στον οποίο θα βασιστεί ο Ανταμ Ναβάλκα, στην επανεμφάνιση της Πολωνίας σε Μουντιάλ μετά το 2006.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως ο προπονητής των Βορειοευρωπαίων είναι ποιον τερματοφύλακα θα βάλει βασικό. Ο Σέζνι και ο Φαμπιάνσκι «μοιράστηκαν» τα φιλικά της Πολωνίας μέσα στο 2018.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που έβγαλε σχεδόν όλα τα προκριματικά (9 στα 10), αλλά ο Σέζνι έχει εξαιρετικά στατιστικά φέτος με τη Γιουβέντους, ξεκινώντας σε 20 ματς πρωταθλήματος και κρατώντας στο μηδέν την εστία του σε 14...

Παπαντωνοπούλου Βασιλική


Πηγή: efsyn.gr