Παραδέχεται χρηματισμό μελών της FIFA o Μπεκενμπάουερ - Ειδήσεις Pancreta

Ουσιαστική παραδοχή σκανδάλου αποτελεί η δήλωση του Φραντς Μπεκενμπάουερ ότι όντως δόθηκαν χρήματα σε μέλη της FIFA, ωστόσο υποστήριξε ότι επρόκειτο για «λάθος» και όχι για εξαγορά της ψήφου τους ώστε να ανατεθεί στη Γερμανία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006.

Τις αποκαλύψεις είχε κάνει το περιοδικό Spiegel, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και στο Βερολίνο.

Στο δημοσίευμά του ανέφερε έχει πληροφορίες πως η απόφαση για ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία πιθανότατα να προήλθε μετά από εξαγορά ψήφων.

Υποστήριζε μάλιστα πως η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε στη διάθεσή της ένα «ταμείο», το οποίο είχε στήσει ο τότε επικεφαλής της ADIDAS, Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους, στο οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό που άγγιξε τα 10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθως το περιοδικό τόνιζε πως η υπόθεση ήταν εν γνώσει σημαινόντων μελών της επιτροπής, όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νιέρσμπαχ.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ εξέδωσε μια μικρή δήλωση στα μέσα, ωστόσο δεν περιείχε λεπτομέρειες για την υπόθεση που έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Το μόνο που έκανε ήταν να ανακαλέσει προηγούμενη δήλωσή του ότι δεν είχε υπάρξει εξαγορά ψήφων.

Είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το λάθος και ότι έπρεπε να απορρίψουν την απαίτηση μελών της FIFA για χρήματα.


Πηγή: efsyn.gr