Με το ένα πόδι στους «4» Λίβερπουλ και «Μπάρτσα» - Ειδήσεις Pancreta

Το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League έκαναν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, η ισπανική Μπαρτσελόνα και η αγγλική Λίβερπουλ, επικρατώντας στις έδρες τους επί των Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα.

Στην Ισπανία, η «Μπάρτσα» ήταν συνεχώς στην επίθεση, όμως χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Ντε Ρόσι (στο 38ο λεπτό) και Μανωλά (στο 55') να σκοράρουν κατά της ομάδας τους.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν κι ένα τρίτο τέρμα (με τον Πικέ στο 59'), όμως οι Ρωμαίοι δεν κατέθεσαν τα όπλα: βγήκαν στην επίθεση και έφτασαν σε ένα γκολ με σκόρερ τον Τζέκο (στο 80'), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς με τον Σουάρεζ (στο 87') έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και αιφνιδίασε τη Σίτι, καταφέροντας να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων με τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού (σκόρερ οι Σαλάχ στο 12', Τσάμπερλεϊν στο 21' και Μανέ στο 31').

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ισορρόπησε το ματς, βγήκε στην επίθεση για να ανατρέψει την κατάσταση, όμως δεν κατόρθωσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Έτσι το τελικό 3-0 δίνει ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης στη Λίβερπουλ. 

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League:

  • Σεβίλη (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)... 1-2
  • Γιουβέντους (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)... 0-3
  • Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία)... 4-1
  • Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)... 3-0

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν 10 και 11 Απριλίου. Η κλήρωση για τα ημιτελικά είναι προγραμματισμένη στις 13 Απριλίου και οι αγώνες 24/25.4 και 1/2.5, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Κίεβο.

πηγή


Πηγή: pancreta