Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει την Ντιναμό Κιέβου και να διατηρήσει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League

Το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ δεν άφησε ικανοποιημένη την Ένωση που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Ντιναμό, ωστόσο η ΑΕΚ απέδειξε και σήμερα ότι δεν παρατάει κανένα ματς και ότι αγωνίζεται ώς το τέλος. 

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ διατήρησε το αήττητό της στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση και παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους «16».

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν ουσιαστικά στη μοναδική τους σημαντική ευκαιρία που δημιούργησαν στο ματς, με τον Τσιγκάνκοφ στο 19ο λεπτό (έπειτα από αμυντική ολιγωρία της ΑΕΚ που ξεκίνησε από λάθος του Μπακάκη) και στη συνέχεια επιχείρησαν να κλείσουν τις επιθετικές επιλογές της Ένωσης και να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. 

Ο «δικέφαλος» πάγωσε για κάποιο διάστημα έπειτα από το γκολ που δέχθηκε, ωστόσο γρήγορα ανέβασε ρυθμούς και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο β' μέρος για να φτάσει στην ισοφάριση. Το πέτυχε στο 80' με τον Αϊντάρεβιτς (που είχε μπει στο παιχνίδι ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα) και επιχείρησε να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα. 

Στην άνοδο του αγωνιστικού ρυθμού της Ένωσης συντέλεσαν οι αλλαγές του Χιμένεθ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μπήκαν στο γήπεδο οι Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο.

Ανοιχτή, λοιπόν, παραμένει η υπόθεση πρόκριση, η οποία θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Κίεβο, όπου ωστόσο η ΑΕΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Λιβάια και Βράνιες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάια, Κλωναρίδης (52' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57' Αραούχο).

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντερ Κάτσεκιβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μόροζιουκ, Σεπέλιεβ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοβ, Χάρμας, Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (91' Σαπαρένκο).

πηγή


Πηγή: pancreta