Η απόλυτη ανατροπή στο Καραϊσκάκη - Ειδήσεις Pancreta

Αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 81ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ, η ΑΕΚ πανηγύρισε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο 87ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του ντέρμπι, με τέρματα των Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση είχε νικήσει με ανατροπή τον Ολυμπιακό και στο ματς του πρώτου γύρου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει προβάδισμα με 2-0 αλλά η ΑΕΚ επικράτησε στο τέλος με 3-2.

Εκτός από το γόητρο, η νίκη αυτή του «δικεφάλου» είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς παρέμεινε δυνατά στο παιχνίδι του φετινού τίτλου. Έτσι, μετά την 20η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 46 βαθμούς και ακολουθούν η ΑΕΚ με 44, ο Ολυμπιακός με 42 και ο Ατρόμητος με 38. 

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το σφύριγμα της λήξης, όταν κάποιοι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες και εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Ολυμπιακός, επεισόδια EUROKINISSI
 

Αναφορικά με την εικόνα του ματς, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα μεταξύ των παικτών. Οι φάσεις ήταν λιγοστές μέχρι το 80ο λεπτό, με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και να μπλοκάρει τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ωστόσο, στο τελευταίο 10λεπτο (15λεπτο με τις καθυστερήσεις), έγιναν όλα όσα δεν είδαμε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Αρχικά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια της Ένωσης από χτύπημα κόρνερ (ευάλωτη φέτος, η ΑΕΚ σε αυτές τις φάσεις) και πήρε προβάδισμα στο σκορ, σε ένα χρονικό σημείο που φαινόταν δύσκολο ότι θα μπορούσε να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι.

Ωστόσο, η Ένωση έδειξε χαρακτήρα: δεν παράτησε το ματς, βγήκε στην επίθεση, πίεσε τους γηπεδούχους και έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Και σαν μην έφτανε αυτό, σε μία αντεπίθεσή της έφτασε στην ανατροπή με τον Γιακουμάκη, στις καθυστερήσεις του ματς. 

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι έγινε φάουλ από τον σκόρερ στον Μποτία (ο οποίος αποβλήθηκε στη συνέχεια, παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφόε (58' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Αραούχο (62' Λιβάγια)

πηγή


Πηγή: pancreta