Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό - Ειδήσεις Pancreta

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ (0-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς ένα γκολ του κεντρικού αμυντικού Ένγκελς ήταν αρκετό για την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Οι Πειραιώτες πάνε στο -1 από τον πρωτοπόρο «Δικέφαλο του Βορρά» και επιστρέφουν στη μάχη για την κορυφή.

Νευρικό, σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με τους αμυντικούς να... ντύνονται επιθετικοί. Εκτός από το γκολ του Ένγκελς (51') που διαμόρφωσε το 1-0, οι περισσότερες ευκαιρίες είχαν ως πρωταγωνιστές τους σέντερ μπακ των δύο ομάδων.

Και οι δύο ομάδες δεν είχαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ οι επιθετικοί τους (Ανσαριφάρντ, Πρίγιοβιτς) βρέθηκαν σε κακή ημέρα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.  Χαρακτηριστικό είναι ότι και το γκολ του Ένγκελς προήλθε έπειτα από μονομαχίες μέσα στην περιοχή του Ρέι και κακή απομάκρυνση του Σαμπράνο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, καθώς ξεπέρασε γρήγορα την πίεση που θέλησε να ασκήσει με τη σέντρα ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Λουτσέσκου χτύπησαν από τα άκρα την άμυνα του Ολυμπιακού, όπως οι κακές τελικές πάσες δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Μετά το μισάωρο ο Τάκης Λεμονής ανέβασε την πίεση της ομάδας του πολύ ψηλά με τον ΠΑΟΚ να μην έχει τρόπο να απαντήσει και να χάνει μέτρα στο γήπεδο. 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Ένγκελς εκμεταλλευόμενοι μια στιγμή αμηχανίας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Από το 60' και μετά ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ρισκάρει, ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στους φιλοξενούμενους και περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, ενώ και ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό για μη αποβολή του Μάτος και από τον ΠΑΟΚ για μη αποβολή του Ανσαριφάρντ.

Στους διακριθέντες για τους γηπεδούχους οι Φορτούνης, Ρομαό, Ένγκελς, εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Καλό παιχνίδι από τους Λέοβατς και  Τσίμιροτ για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό το επόμενο Σάββατο, ενώ ο ΠΑΟΚ περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος για να εάν θα παραμείνει στην κορυφή ή όχι.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (86' Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62' Σακχόφ), Μακ (69' Κάμπος), Ελ Καντουρι, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

πηγή


Πηγή: pancreta