Ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ - Ειδήσεις Pancreta

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» των Βέλγων και με τη νίκη της επί της μαχητικής Κύπρου «αγκάλιασε» τη δεύτερη θέση που πιθανόν να την οδηγήσει στο μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η Ελλάδα με το «διπλό» στο ΓΣΠ της Λευκωσίας έφθασε τους 16 βαθμούς και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση του 8ου Ομίλου. Στην τελευταία αγωνιστική (την Τρίτη 10/10) καλείται να νικήσει το αδύναμο Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ελπίζοντας (ανάλογα με τα αποτελέσματα και στους άλλους Ομίλους) πως θα βρεθεί στην τελική οκτάδα των play off, διεκδικώντας μία θέση για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018).

Τα γκολ της αναμέτρησης μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας σημειώθηκαν όλα στο πρώτο ημίχρονο. Η Κύπρος μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ με γκολ του Σωτηρίου στο 18ο λεπτό.

Στο 24΄ και στο 26΄ οι Μήτρογλου και Τζιόλης ανέτρεψαν το εις βάρος αποτέλεσμα για την εθνική μας.

«Δώρο» από τους Βέλγους

Στη Βοσνία, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το Βέλγιο αν και είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της, δεν παράτησε σε καμία στιγμή το παιχνίδι και με εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 4-3 μέσα στο Σαράγεβο!

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 4ο λεπτό. Με την συμπλήρωση ακριβώς 30 λεπτών, οι Βόσνιοι έφτασαν στην ισοφάριση και εννέα λεπτά αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ. Το Βέλγιο έφτασε στην ισοφάριση στο 59ο λεπτό και λίγο πριν τη συμπλήρωση των 70 λεπτών έγινε το 3-2 από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Όμως η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 82' έφτασε στην ισοφάριση αλλά μερικά δευτερόλεπτα αργότερα το Βέλγιο έφτασε στο τελικό 4-3.

Μενιέ, Μπατσουαγί, Φερτόνχεν και Καράσκο τα γκολ των νικητών, με τους Μεντούνγιανιν, Βίστσα και Ντούρμιτς να είναι οι σκόρερ για τους ηττημένους γηπεδούχους που πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του 8ου Ομίλου.

πηγή


Πηγή: pancreta