Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα σκουπίδια - Ειδήσεις Pancreta

Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει προσωπικά να συναντηθεί με τους συμβασιούχους των Δήμων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με τα σκουπίδια και τους καλεί το πρωί της Τρίτης στο Μαξίμου

Σε συνάντηση καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους απεργούς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, που αφήνει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων.

Μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και την απόρριψη της πρότασης των απεργών για διευθέτηση του ζητήματος από την κυβέρνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνει ο ίδιος κάλεσμα για συνάντηση μαζί τους στο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης.AdTech Ad

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 10.00 το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Τράκας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει ότι επιδιώκει να ανατεθεί η διακομιδή σκουπιδιών σε ιδιωτικούς φορείς και ανακοίνωσε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα. Πλέον, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με καταλήψεις αμαξοστασίων και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όταν και θα επανεξεταστεί η όλη κατάσταση.

Η απάντηση Σκουρλέτη

Ο  κ. Σκουρλέτης από την πλευρά του υποστήριξε ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι τελικά οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις και είπε ότι «θα πρέπει να γίνει μια διάταξη σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό».

Σημείωσε ακόμη ότι ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

"Η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις", ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

πηγή


Πηγή: pancreta