Γεωργιάδης για υπόθεση Ρεθύμνου: Μπράβο στον διευθυντή - Ειδήσεις Pancreta

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με αποδέκτες τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ Δημήτρη Λυριτζή και Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση εναντίον τριών μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη σε Γυμνάσιο του Ρεθύμνου, θέμα που ανέδειξε πρώτο το News 24/7.AdTech Ad

Ο κ. Γεωργιάδης καυτηριάζει το γεγονός, ότι οι δύο παρουσιαστές συντάχθηκαν με τους συνδικαλιστές και καταδίκασαν τον διευθυντή του σχολείου που τιμώρησε τα παιδιά για ζημιές που προκλήθηκαν στους χώρους του σχολείου στη διάρκεια της κατάληψης.

Όπως αναφέρει στη μακροσκελή ανάρτηση του «Αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο διευθυντή σχολείου που στάθηκε όρθιος, απέναντι στην Γενική Ανομία και βοήθησε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλάβουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής (ότι η παραβίαση των νόμων έχει συνέπειες), αυτοί εκτέλεσαν δημοσίως τον διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστέ».

Και συνεχίζει: «Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που διευθυντές σαν αυτόν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ από τους κ. Λυριτζή και Οικονόμου, το θέμα της καταδίκης σε κοινωνική εργασία 3 μαθητών, μετά από καταγγελία του Διευθυντού τους στην Αστυνομία για κατάληψη.

Οι παρουσιαστές σε απόλυτη ταύτιση με μια εκπρόσωπο της Τοπικής ΕΛΜΕ κατηγορούσαν τον Διευθυντή διότι τόλμησε να εφαρμόσει το νόμο και μάλιστα δεχόνταν ως φυσιολογική την ανακοίνωση της, ότι θα τον διαγράψουν από τον Σύλλογο διότι τόλμησε να τον εφαρμόσει.

Βασικά επιχειρήματα δύο. Α) οι καταληψίες δεν έκαναν φθορές στο σχολείο και είχαν δίκαια αιτήματα και Β) ότι δεν είναι ορθό παιδαγωγικά αυτό που έγινε, τραυματίζει τα παιδιά κλπ.

Ούτε καν πέρασε από το μυαλό των παρουσιαστών, που ασφαλώς εκφράζουν την Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, ότι πολύ απλά οι Καταλήψεις Απαγορεύονται ασχέτως αιτημάτων και φθορών. Εντυπωσιάστηκαν διότι είπαν ότι «αυτό στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» και σε μια Χώρα που κανείς δεν έχει μάθει να σέβεται τους νόμους και που στην ουσία γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε, εντυπωσιάστηκαν όχι γιατί δεν έχει ξανατολμήσει ένας Διευθυντής να εφαρμόσει το νόμο, αλλά το γιατί ένας τόλμησε.

Αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο Διευθυντή Σχολείου που στάθηκε όρθιος απέναντι στην Γενική Ανομία και Ναι βοήθησε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλάβουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής (ότι η παραβίαση των νόμων έχει συνέπειες) αυτοί εκτέλεσαν δημοσίως τον Διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστές.

Όμως όλη αυτή η υποκρισία δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα. Γιατί ενώ όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο, υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κατάληψη κλπ, εάν όμως έχουν την οικονομική δυνατότητα πάνε τα παιδιά τους (μπορεί και οι ίδιοι οι παρουσιαστές να το έχουν κάνει δεν το γνωρίζω) σε ιδιωτικό σχολείο όπου ποτέ και πουθενά δεν γίνεται κατάληψη;

Διότι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτού του τύπου η συμπεριφορά βλάπτει και το Σχολείο και τα παιδιά. Αλλά προτιμούν να χαϊδεύουν αυτιά και να συμβάλουν στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Εγώ ονειρεύομαι Δημόσια Σχολεία αντάξια ή και καλύτερα των Ιδιωτικών. Ονειρεύομαι μία Ελλάδα χωρίς την κουλτούρα της Ανομίας που διαχέεται στην Κοινωνία μας παντού και φυσικά Σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς ατέρμονες καταλήψεις.

Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που Διευθυντές σαν αυτόν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Εάν φτιάξουμε μία τέτοια Ελλάδα δεν θα έχουμε ανάγκη από κανένα Μνημόνιο, εάν όμως επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε την κουλτούρα που μας έφερε εδώ τότε η παραμονή μας στην παρακμή θα είναι εξασφαλισμένη.

Μπράβο και στον Διευθυντή και στην Δικαιοσύνη, τα παιδιά αυτά κανένα στίγμα δεν πήραν, πήραν ένα σπουδαίο μάθημα που αν το καταλάβουν θα γίνουν καλύτεροι πολίτες Αύριο.

Στη βουλή η ποινή των μαθητών με ερώτηση του ΚΚΕ

Ερώτηση στη βουλή για την καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο, επειδή συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις, έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Σε ανακοίνωση, τονίζεται:

Από την προηγούμενη δεκαετία και μέχρι σήμερα, οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη πρακτική, αποδεικνύοντας ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έμεινε κενό γράμμα, αφού στη πράξη-και με τις χειρότερες μεθόδους-από τη συγκυβέρνηση στήνονται νέα «μαθητοδικεία».

Το νέο «επεισόδιο» είναι η καταδίκη μαθητών του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου στην Κρήτη, με ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας, για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις, που είχαν αποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου.

Η καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών. Στην καταδίκη μαθητών γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους τον Οκτώβρη του 2016. Στις κλούβες που έστειλαν έξω από σχολεία της Λαμίας για να συλλάβουν μαθητές που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει. Στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων στην Κεφαλονιά, στα Γρεβενά και στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, που παίρνει και τον χαρακτήρα απειλής και δίωξης των γονιών των μαθητών με το επιχείρημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Οι μαθητές είναι νέοι με όνειρα και παλεύουν για αυτά. Δεν διαπράττουν κανένα αδίκημα, ούτε οι γονείς τους που τους στηρίζουν. Διεκδικούν ουσιαστική, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Ερωτάται η κυβέρνηση

• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση επιβολής ποινής αναμορφωτικών μέτρων στους μαθητές του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου.

• Τι μέτρα θα λάβει για να σταματήσει κάθε απειλή και δίωξη προς μαθητές και  γονείς που συμπαραστέκονται στους αγώνες των μαθητών.

• Ποια νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν, προκειμένου να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών.

Μίκα Κοντορούση

πηγή


Πηγή: pancreta