Καταγγελία συμβολαιογράφων με αιχμές κατα πολιτικού προσώπου - Ειδήσεις Pancreta

Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των συμβολαιογράφων που πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, ενώ εκφράζει τη λύπη της για την συμμετοχή «πολιτικού προσώπου» στα επεισόδια.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη συμμετοχή και μάλιστα με ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, στα επεισόδια της Τετάρτης, προσώπου που έχει καταλάβει, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θέση με κορυφαίο θεσμικό ρόλο και έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου» αναφέρεται στη δήλωση του Συλλόγου, που προσθέτει πως «η προσπάθεια εκφοβισμού με μεθόδους τραμπουκισμού και στη συνέχεια με αστήρικτες καταγγελίες, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει».
 
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως βάσει νόμου, οι πλειστηριασμοί αποτελούν καθήκον του συμβολαιογράφου «ο οποίος, εφόσον οριστεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού, οφείλει να τον διενεργήσει, αλλά αντίστοιχα αποτελεί υποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε τέτοιου πλειστηριασμού».
 
Επίσης αναφέρεται πως οι συμβολαιογράφοι «ταλαιπωρήθηκαν» στο αστυνομικό τμήμα λόγω καταγγελιών. μόνο και μόνο επειδή προσπάθησαν να πράξουν αυτό που ο νόμος τους επιβάλλει, όπως, προς τιμήν τους, αμέσως διέγνωσαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, μόλις επιλήφθηκαν της υπόθεσης» αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι. 
 
«Δεν μπορούμε, λοιπόν και εμείς να μην αναρωτηθούμε: Μήπως, πίσω από όλα τα μεγάλα λόγια, ο καβγάς γίνεται για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων άμεσα συνδεδεμένων με τη διαδικασία πλειστηριασμού;» καταλήγει η ανακοίνωση. 
 

Πηγή: pancreta