Δέσμευση ακινήτων και λογαριασμών του Παπαντωνίου - Ειδήσεις Pancreta

Σε δέσμευση των ακινήτων του και των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, εκδόθηκε βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο δεσμεύονται το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, που ανήκουν στον Γιάννο Παπαντωνίου προσωπικά και όχι σε μέλη της οικογένειάς του.

Το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή και με βούλευμά του, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας, όμως δεν υπάρχει δέσμευση, δηλαδή, πιθανών ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών σε χώρες του εξωτερικού.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας του στο Εθνικής Άμυνας, ενώ ελέγχεται και η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον πρώην υπουργό. 

Μαρία Δήμα

πηγή


Πηγή: pancreta