Νέα διαφοροποίηση Παπακώστα για λόγους εθνικού συμφέροντος - Ειδήσεις Pancreta

Διαχωρίζει για άλλη μια φορά τη θέση της από την γραμμή καταστροφολογίας της ηγεσίας της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα, προχωρώντας σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Twitter που θα προκαλέσουν νέους εσωκομματικούς τριγμούς στο Μοσχάτο.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Μπορεί να καρατομήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από αν. τομεάρχης επειδή εξέφρασε ανοικτά την αποστροφή της προς τον αντιπρόεδρο -με ηγεμονικές τάσεις- Άδωνι Γεωργιάδη, ωστόσο δεν σταματά να προκαλεί πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεών της.

Αυτή τη φορά, με σωρεία αναρτήσεων στο Twitter, εξέφρασε αφενός την ελπίδα της για «συνολική συμφωνία» στο αυριανό Eurogroup, προσδοκώντας σαφή λύση για το χρέος και αφετέρου ζήτησε εμμέσως από τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

«Στο αυριανό Eurogroup ελπίζω να υπάρξει η "συνολική συμφωνία", η οποία θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα πλέον να κινηθεί με αισιοδοξία» έγραψε αρχικά η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε στη συνέχεια: 

«Αν όμως οι διαφορές των δανειστών θέσουν σε διακινδύνευση την μετάβαση στην ποσοτική χαλάρωση και στην σταδιακή έξοδο στις αγορές, υπαιτίως, τότε η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει συμφωνία, στην οποία δεν υπάρχει η ρύθμιση του χρέους», ήταν το μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματός της, ζητώντας ουσιαστικά την έμπρακτη αρωγή για λόγους εθνικού συμφέροντος. 

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα δίχως "συνολική λύση". Το κράτος έχει συνέχεια και τα υπεσχημένα πρέπει να τηρούνται, υπό τον όρο ότι και οι δανειστές θα τηρήσουν στο ακέραιο την πλευρά της συμφωνίας που τους αναλογεί, δηλαδή την διευθέτηση του χρέους», συνέχισε σε ανάλογο ύφος η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντας ανοιχτά το ενδεχόμενο μετακύλισης της παραμετροποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από την πλευρά των δανειστών, κάτι που αρνείται να κάνει ευθέως η ηγετική ομάδα της ΝΔ.

«Το τάνγκο θέλει πάντα δύο... Θα είναι ολέθριο σφάλμα αν αυτή η θέση δεν διατρανωθεί προς τους δανειστές, αμέσως, με θεσμικό τρόπο...» τόνισε η βουλευτής, με το καταληκτικό της σχόλιο να έχει αποδέκτες και την κυβέρνηση αλλά και την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άξιο αναφοράς πως οι αναρτήσεις δεν ήταν και ιδιαίτερα «ευπρόσδεκτες» από άλλους χρήστες του Twitter, με σαφή προτίμηση προς τη ΝΔ, καθώς ένας εξ αυτών έσπευσε να... ενημερώσει την κ. Παπακώστα με άκρατο σεξισμό πως «στις επόμενες εκλογές εγγυημένα θα είσαι εκτός Βουλής και θα πλένεις πιάτα στο σπίτι σου!».

πηγή


Πηγή: pancreta