Παραίτηση Μεϊμαράκη, ελέω της «ενότητας» στη Ν.Δ. - Ειδήσεις Pancreta

Δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της Ν.Δ., ωστόσο διευκρίνισε ότι παραμένει υποψήφιος για τις εσωκομματικές αλλαγές. 

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός και να κατεβάσει τους τόνους που ανέβηκαν κατακόρυφα τα τελευταία 24ωρα, υποστηρίζοντας ότι η ενέργειά του αυτή γίνεται υπέρ της ενότητας της παράταξης. Με το ίδιο σκεπτικό θα κρίνει -τόνισε- εάν θα παραστεί στη συνεδρίαση της κοινουβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της Ν.Δ. και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της Ν.Δ. συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου

Ο κ. Μειμαράκης υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όρισε τον Γιάννη Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο εμφύλιος εντός της Ν.Δ. συνεχίζεται, έπειτα από το φιάσκο των εκλογών που δεν έγιναν την Κυριακή και τη χθεσινή ευθεία σύγκρουση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. γίνεται με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2016, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως εκεί θα... «βγουν μαχαίρια» και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις εκλογές και τις εσωκομματικές έριδες.

Το μέτωπο Μεϊμαράκη - Σαμαρά

Το εκλογικό φιάσκο είχε ως αποτέλεσμα την ανοιχτή σύγκρουση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά με τον νυν να επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην για την εταιρεία μιλώντας για ιδιαίτερες σχέσεις με την infosolutions.

Μετά το πρωινό του ξέσπασμα τη Δευτέρα, το οποίο ακολούθησε οργισμένη απάντηση από το περιβάλλον Σαμαρά, ο Μεϊμαράκης βρέθηκε στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου όπου και δήλωσε ότι αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δηλώσει ότι δεν θέλει την παραίτησή του εκείνος θα παραμείνει στη θέση του.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που οι υπόλοιποι υποψήφιοι κάνουν το ίδιο. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ωστόσο ο Τζιτζικώστας δεν έπραξε κάτι ανάλογο.

Στην εκπομπή ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως επιθυμεί debate μόνο με τον κ. Τζιτζικώστα, επειδή ο συγκεκριμένος υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος δεν έχει ήθος.

Παρέμβαση έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Τζιτζικώστα και επιρρίπτοντας ευθύνες στους Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκο για το εκλογικό φιάσκο. Μάλιστα, Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης είχαν ολιγόλεπτο διάλογο στον τηλεοπτικό αέρα, με τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνομιλίας τους. 

Παραιτούμαι αν παραδώσουν τις έδρες τους

Το... γαϊτανάκι των παραιτήσεων συνεχίστηκε και από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega, σημείωσε ότι θα προχωρούσε σε παραίτηση από Περιφερειάρχης μόνο στην περίπτωση που και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι παρέδιδαν τις έδρες τους.

Τόνισε την άμεση ανάγκη να ολοκληρωθούν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό, ενώ δέχθηκε την πρόκληση Μεϊμαράκη για διάλογο μεταξύ τους.

Άδωνις κατά Βορίδη

Το πρωί της Τρίτης ο Αδωνις Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του προς τον Μάκη Βορίδη τονίζοντας ότι η χθεσινή του παρέμβαση ενόχλησε και τον ίδιο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε «το ύφος του κ.Βορίδη προς τον κ. Μεϊμαράκη ήταν υπερβολικά αιχμηρό. Δεν μπορεί ξαφνικά, επειδή ο κ. Βορίδης αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα να θέλει να φορτώσει τις αμαρτίες στον Μεϊμαράκη και να βγάζει απ έξω τον Παπαμιμίκο απλώς και μόνο επειδή ο Παπαμιμίκος είναι στην ομάδα του Τζιτζικώστα. Αυτά είναι πολιτικάντικα παιχνίδια που δεν μου αρέσουν και καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Και εγώ που το είδα ενοχλήθηκα».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στον Απόστολο Τζιτζικώστα δηλώνοντας ότι «ο κ. Παπαμιμίκος είναι υποστηρικτής του κ. Τζιτζικώστα, για την ακρίβεια είναι ο υπαρχηγός του, το δεξί του χέρι. Η εικόνα του κ. Τζιτζικώστα να απαρνείται τον κ. Παπαμιμίκο συνεχώς μου προκαλεί εντύπωση. Αυτό για μένα είναι το χειρότερο που έχει δείξει ο κ Τζιτζικώστας».

Μπακογιάννη: Υπάρχει κίνδυνος διάσπασης

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος κάνοντας έκκληση για να πέσουν οι τόνοι. 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε ο κ. Παπαμιμίκος, ούτε οι τέσσερις υποψήφιοι. Η Ν.Δ. είναι η βάση της, οι φίλοι της τα στελέχη της» είπε η βουλευτής σημειώνοντας ότι το κόμμα οφείλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ανθρώπους που στήθηκαν στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.

Από τις παραιτήσεις στην εμπιστοσύνη

Ένα βασικό παράδοξο ήταν το γεγονός πως τη Δευτέρα, όλοι οι υποψήφιοι, από εκεί που ζητούσαν ξήλωμα της ΚΕΦΕ, τελικά έδωσαν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να διοργανωθούν οι εκλογές.

Συνεπώς, παραιτήσεις δεν είχαμε (ούτε καν από τον κ. Παπαμιμίκο τον οποίο κατηγόρησαν όλοι ανοιχτά) και η ΚΕΦΕ προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει τις εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η οργάνωσή τους θα ανατεθεί σε άλλη εταιρεία και όχι την «αμαρτωλή» Infosolutions.


Πηγή: efsyn.gr