Κόντρα ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού για «τα μάτια» του Μπαργιώτα - Ειδήσεις Pancreta

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εντάχθηκε ο ανεξάρτητος και πρώην βουλευτής του Ποταμιού - Κώστας Μπαργιώτας. Σήμερα συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά, όπου και επισημοποιήθηκε η προσχώρηση,  μετά την οποία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φθάνει πλέον στους 19 βουλευτές και ενισχύεται στην τρίτη θέση της στο Κοινοβούλιο.

Ο Κ. Μπαργιώτας υπενθυμίζεται πως είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι με το οποίο είχε εκλεγεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Η δήλωση Μπαργιώτα

«Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί  το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Η ΝΔ επίσης δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει.

Το κάλεσμα της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους».

Με μία σκληρή ανακοίνωση και προσωπικές αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά σχολίασε το Ποτάμι την ένταξη του Κώστα Μπαργιώτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η δήλωση του Ποταμιού

«Σήμερα καταλάβαμε γιατί η κυρία Γεννηματά ήταν απούσα από τη Βουλή στη συζήτηση για την παραπομπή Παπαντωνίου. Είχε δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι στις Δημοκρατίες, την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων την καθορίζουν οι πολίτες στις εκλογές.

Όπως υπογραμμίζει, «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη άποψη και εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες και θέσεις όταν "επιστρέψουμε στα πράγματα".

Το Ποτάμι εξεπολύει πυρά και κατά του κ. Μπαργιώτα, τονίζοντας: «Όσο για αυτούς που προδίδουν τους ψηφοφόρους τους, να ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή. Ειδικά από αυτούς που έτρεχαν σαν τον Βέγγο για να τους βγάλουν βουλευτές. Ειδικά από αυτούς που πίστεψαν ότι εκπροσωπούν το νέο, ακούγοντάς τους να κατακεραυνώνουν "το παλιό, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τη Γεννήματα". Ειδικά από αυτούς που τους έλεγαν τον Σεπτέμβρη "όλοι για έναν και ένας για όλους", χωρίς να τους λένε ότι το ένας για όλους θα ίσχυε μέχρι να πάρουν μία καλή πρόταση μεταγραφής.

Ως υστερόγραφο το Ποτάμι σημειώνει πως «η τελευταία πρόταση είναι αποσπάσματα σημερινών αναρτήσεων Λαρισαίων. Ένας μακρύς κατάλογος απογοητευμένων πολιτών».

πηγή


Πηγή: pancreta