Προκαλεί η Χρυσή Αυγή: Aρχισφαγέας ο Μπελογιάννης, θα γκρεμίσουμε το μουσείο - Ειδήσεις Pancreta

Μία μέρα μετά τα εγακίνια

Μία μέρα μετά τα εγκαίνια του μουσείου προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, σε μια παραληρηματική τοποθέτησή του από την Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε τον αγωνιστή της Αριστεράς «αρχισφαγέα», προκαλώντας την οργή των βουλευτών που βρίσκονται στα αριστερά έδρανα.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλήσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μία λέξη» είπε με θράσος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Παρά τις αντιδράσεις ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μη θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Απαντώντας στην επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή ο εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, υπογράμμισε:

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό.»

efsyn.gr


Πηγή: nostimonimar