Το Ποτάμι θα συνεργαστεί με την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη - Ειδήσεις Pancreta

Την απόφαση να συνεργαστεί με την… «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση πήρε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «το Ποτάμι συνεχίζει τον αγώνα του μακριά από τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας και συναντιέται με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται κατόπιν στην «Ώρα Αποφάσεων» και σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία «πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει».

«Αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές του Ποταμιού στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται ότι «το Ποτάμι θα συνεχίσει να παρέχει αυτή τη στήριξη, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου είχε δηλώσει πως με το Ποτάμι «κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση». 

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορώντας τα δυο κόμματα για έλλειψη αυτοκριτικής και… μεταγραφές βουλευτές από άλλα κόμματα: 

«Επιμένουν πεισματικά να μην κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα αλλά και τα κόμματα τους σε χρεοκοπία – βλέπε και συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων – και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν ξανά νικητές με απόλυτη εξουσία. 

Καλούν συνεχώς - υπογείως αλλά και δημοσίως - βουλευτές άλλων κομμάτων να τους πλαισιώσουν (!) και φτάνουν στο σημείο ένα χρόνο μετά τις εκλογές να μεταγράφουν εν ενεργεία βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Στη συνέχεια το κόμμα τονίζει ότι «παρά την αποστασία βουλευτών του, συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του σε όλη την Ελλάδα να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή». Ανακοινώνει μάλιστα τη έλευση στο κόμμα των στελεχών της «Κοινωνίας Αξιών» υπό την προεδρία του Στέλιου Φενέκου, αλλά και 300 πολιτών που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο Ποτάμι. 

«Γιατί το Ποτάμι ούτε διαλύεται, ούτε παζαρεύει την ύπαρξή του και τις αρχές του, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση. 

πηγή


Πηγή: pancreta