Τσίπρας: Τέλειωσε το μεγάλο φαγοπότι – Καταπολεμούμε τη διαφθορά - Ειδήσεις Pancreta

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς «είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση». Δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό πως θα προχωρήσουν «παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή». Υποστήριξε ότι «το μεγάλο φαγοπότι σταμάτησε», προσθέτοντας ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η διαφθορά αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες που η οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα μας με πιο σφοδρό τρόπο σε σχέση με άλλες» και πρόσθεσε πως «η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, το οργιώδες λαθρεμπόριο, η μαύρη οικονομία και η κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών συνέτειναν ώστε να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, παρά τις «λυσσαλέες επιθέσεις» που δέχεται και τόνισε ότι η διαφθορά συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνική και πολιτική ιστορία της χώρας και με τους όρους της ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα».

Παράλληλα, έκανε λόγο έκανε λόγο για «πάρτι διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» στον χώρο της Υγείας, προσθέτοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, εκεί όπου αρνήθηκαν να το οδηγήσουν αυτοί που σήμερα κόπτονται για τη δημόσια Υγεία».

πηγή


Πηγή: pancreta