Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για το νέο έτος - Ειδήσεις Pancreta

Τις ευχές τους για το 2017 έστειλαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι μπορεί οι προκλήσεις να είναι μεγάλες και ο δρόμος ακόμα ανηφορικός για πολλούς, «αλλά για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα».

«Βλέπουμε πια το ξέφωτο. Ξέφωτο στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα», τόνισε για να συμπληρώσει ότι το 2017 θα είναι η χρονιά «όπου θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία», με την υποσημείωση ότι «για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης, δεν είναι απλά μια κοινότυπη πρωτοχρονιάτικη ευχή, αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία».

«Το 2017, τέλος, παλεύουμε, να είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», σημείωσε.

Παυλόπουλος: Να αλλάξει η αδιέξοδη πολιτική λιτότητας

«Ας είναι το 2017 Έτος – αφετηρία Εθνικής Ανάτασης, Ελπίδας και Αισιοδοξίας», ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υποστήριξε ότι «πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός της χώρας, ότι τα μεγάλα και σημαντικά, δηλαδή τους εθνικούς μας στόχους, τους υπερασπιζόμαστε αποφασισμένοι και με αρραγή ενότητα».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «το μέγα προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται δίχως την άμεση και οριστική λήξη του πολέμου στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή». Τέλος, αναφέρεται και σε εθνικά ζητήματα όπως το Κυπριακό και η σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Μέσα από τη δική μας πικρή εμπειρία μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους εταίρους μας ότι «είναι ανάγκη ν’ αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας» σε όλη την Ευρώπη.

Καμμένος: Έτος εθνικής ανασυγκρότησης το 2017

«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ισχυρίστηκε ότι «η χώρα μας, παρά τη δημοσιοοικονομική κρίση, παρέμεινε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και το προπύργιο της Ευρώπης στον αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των φονταμενταλιστικών τάσεων και ασύμμετρων απειλών, από το τόξο αστάθειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».

«Για την κυβέρνησή μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον κυπριακό ελληνισμό, η υποστήριξη του οποίου είναι για μας εθνική επιταγή» σημείωσε.

Καταλήγοντας τόνισε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην αρωγή και φιλοξενία των προσφύγων για να απευθύνει κάλεσμα «να είμαστε όλοι μαζί, με εθνικό όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά, να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και την προβολή της εθνικής ισχύος, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Μητσοτάκης: Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια

Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πρέπει να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, ένα σχέδιο «με προϋποθέσεις την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή».

Επισήμανει ότι «μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια» και πως η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια.

«Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας», είπε.

Γεννηματά: Να προχωρήσουμε με εθνική συνεννόηση

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απεύθυνε μήνυμα με την ευκαιρία του νέου έτους τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη «με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν».

 «Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι το 2017. Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες. Κανένας μόνος δεν μπορεί. Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν, για ελπίδα για το μέλλον. Πριν απ΄όλα για τα παιδιά μας. Γιατί τους αξίζει», ανέφερε.

Κουτσούμπας: Να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος του λαού

Την ευχή «το 2017 να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος» διατύπωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

 Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε: «Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ευχόμαστε πραγματικά, από βάθους καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, να έχουμε καλή χρονιά, χρόνια πολλά και κυρίως καλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία και ευτυχία».

Θεοδωράκης: Να μην χάνουμε την ελπίδα μας

«Να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας», ευχήθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καλή Χρονιά σε όλους. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας, να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας που είναι εν υπνώσει και κάποια στιγμή πρέπει να τις βγάλουμε μπροστά», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του και προσθέτει: «Ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει για το καλύτερο, να δημιουργεί και να προσφέρει».

πηγή


Πηγή: pancreta