Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωστή Στεφανόπουλο - Ειδήσεις Pancreta

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε το βράδυ της Κυριακής ο Κωστής Στεφανόπουλος, έπειτα από βαριά αναπνευστική λοίμωξη.

Σύσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτισε τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου. Ο εκλιπών πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού. Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περνά στην Ιστορία με το έργο του. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει παρακαταθήκη το πολιτικό ήθος που δίδαξε και την πολιτική αλήθειας που άσκησε».

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και έκανε λόγο για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τίμησε τη χώρα και ο οποίος ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα και τη συναίνεση.

πηγή


Πηγή: pancreta