Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου (video) - Ειδήσεις Pancreta

Ο Βύρωνας Πολύδωρας έσπασε τη σιωπή του μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε στην αντιπολίτευση η κυβερνητική πρόταση να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ, εξαπολύοντας πυρά και αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ. «Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου», είπε με νόημα.

Μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, η ΝΔ σε ανακοίνωση της απέρριψε την πρόταση να αναλάβει, το ιστορικό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης, Βύρωνας Πολύδωρας τα ηνία του ΕΣΡ, καθώς σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Παραχωρώντας μία χειμαρρώδη συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε την πικρί του για τη ΝΔ, λέγοντας: «Με είχαν διαγράψει από τη ΝΔ την εποχή του κ. Σαμαρά. Στη συνέχεια, τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Δεν προβλέπεται ο εξοστρακισμός. Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;».

Στη συνέχεια, έκανε μία δήλωση όλο νόημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού είπε πως στη ΝΔ μπορεί να έχουν άλλα κριτήρια για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΕΣΡ, «όπως να είναι κολλητός του Χριστοφοράκου». Άφησε έτσι αιχμές περί διαπλοκής αφού το όνομα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Siemens.

Ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε πως η θέση της ηγεσίας της ΝΔ δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ. «Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μαζί μου. Ο περισσότερος κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου., είπε και συμπλήρωσε: «Αυτοί κάνουν τακτικισμούς, για να ρίξουν την κυβέρνηση».

Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, όταν τού έγινε η πρόταση. Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;». «Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη πως δεν κόπτεται για την πρόταση της κυβέρνησης και πως την αποδέχτηκε «από ορμή για να πράξω». «Με ενέπενευσε ο ρόλος του ειρηνοποιού. Αποδέχτηκα γιατί είμαι μαχητής» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από υποψήφιος. «Έχω την εντιμότητα να παραιτηθώ αύριο ή ακόμη και σήμερα», είπε συγκεκριμένα, λέγοντας πως δεν θα ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

πηγή


Πηγή: pancreta