Στο «μικροσκόπιο» της Βουλής ο Ευρ. Στυλιανίδης - Ειδήσεις Pancreta

Τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών (2004-2007), Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund (με το ποσό των 550.000 ευρώ), πρόκειται να ερευνήσει η Βουλή, στην οποία ήδη έχει διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. 

Η εν λόγω χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007 (κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών) και αφορούσε τη συνεισφορά της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». 

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2004-2007, για απιστία στην υπηρεσία. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχε εμπιστευτεί το κράτος, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ, με τις κατηγορίες εναντίον τους, να ανάγονται στις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1698/1950). Επίσης, κατηγορούνται πως μη νόμιμα ενέκριναν τη χρηματοδότηση, από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, οι οποίες προορίζονταν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι για ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων.


Πηγή: efsyn.gr