Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή ζήτησε ο Τσίπρας - Ειδήσεις Pancreta

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην σημερινή συζήτηση για την Παιδεία, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε ονομαστικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και κατηγόρησε ότι επιλέγει να μην μιλήσει με «ονόματα για τα θέματα διαφθοράς». 

«Ίσως του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να μην μιλά ή δεν θέλει να βάλει το χέρι του στη φωτιά» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: 

«Μου είπε αν θέλουμε να ζητήσουμε προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή. Να προσέχετε τι ζητάτε κ. Μητσοτάκη, γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω το αίτημα για να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις». 

Με αφορμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του «παλιού πολιτικού συστήματος» και των συστημικών ΜΜΕ, για τη στάση τους ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για θεσμικές εκτροπές. 

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στέκεται απέναντι τόσο στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης για τα εργασιακά όσο και για τη μείωση του χρέους. Επίσης κατήγγειλε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να ακυρώσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

tvxs.gr


Πηγή: pancreta