Ονόματα λέει ότι κατέθεσε στην εισαγγελέα ο Γιάννης Πανούσης - Ειδήσεις Pancreta

Στοιχεία και ονόματα δήλωσε ότι κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του ότι «πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες, έχουν απευθύνει απειλές κατά τις ζωής του».

Τον Γιάννη Πανούση συνόδευε ο δικηγόρος του και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής. Εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι κατέθεσε το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει, μαζί με ονόματα, προκειμένου η κ. Γκουτζαμάνη να κάνει  τη δικιά της αξιολόγηση.

«Η δικιά μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη», είπε και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης».

«Η δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από κάθε μορφή παρακράτους», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ποιούς φωτογραφίζει

Ο Γιάννης Πανούσης 1,5 μήνα μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, όπου δεν συμπεριελήφθη στη σύνθεση της, έρχεται να καταγγείλλει διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, τις οποίες ο ίδιος ως υπουργός δεν αντιμετώπισε, ούτε έστειλε στον εισαγγελέα, ως φαίνεται από τις σημερινές του δηλώσεις.

Ο πρώην υπουργός έχει από χθές μιλήσει σε πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενος απειλές κατά της ζωής του και φωτογραφίζοντας - τουλάχιστον κατά το σημερινό ρεπορτάζ των «Νέων» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με κρατουμένους - μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως ο ίδιος έχει πει, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει έναν νέο βιβλίο του, στο οποίο καταγράφει όσα έζησε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπό τη μορφή μυθιστορήματος, χωρίς... ονόματα και διευθύνσεις.

Και στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Πανούσης

Κλήση από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» που αφορά σε ζητήματα ξεκάθαρης διαφθοράς στην αστυνομία έλαβε επίσης σήμερα ο Γιάννης Πανούσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης έχει αναφέρει στην εφημερίδα:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω "δεν πειράζει, είμαι υπουργός».


Πηγή: tvxs.gr