Ελένη Βατσινά: Στη Βουλή η “επόμενη ημέρα” για το ΚΕΘΕΑ - Ειδήσεις Pancreta

Αναφορά από την βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για τις συμβάσεις των εργαζομένων

Το θέμα της στελέχωσης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά. Καταθέτοντας στον υπουργό Υγείας, ως αναφορά, δελτίο Τύπου του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, η κ.Βατσινά καλεί τον Υπουργό να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εγκαθιδρυθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας στο ΚΕΘΕΑ και συνακόλουθα στις οικογένειες των ανθρώπων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Με δεδομένο ότι εισήχθη προς διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που αφορά στη λεγόμενη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, η Ελένη Βατσινά σημειώνει προς τον Υπουργό ότι, εφόσον γνωρίζει ήδη τα πολυάριθμα προβλήματα των νοσοκομείων στο τμήμα της Ψυχιατρικής και της Παιδοψυχιατρικής, κρίνεται επιβεβλημένο να λάβει υπόψη συνδυαστικά τα προβλήματα στους τομείς αρμοδιότητάς του.

Στην αναφορά της η βουλευτής υπογραμμίζει το εξαιρετικής σημασίας έργο που “οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη πραγματοποιούν στη στήριξη και φροντίδα ατόμων που έχουν ανάγκη θεραπείας και επανένταξης”. Ωστόσο, τονίζει η ίδια, η νομοθετική εξέλιξη, που δρομολογείται θα σχολιαστεί στα καθ’ύλην αρμόδια όργανα, καθώς για ακόμα μια φορά η κατεύθυνση της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση στελεχιακά, κτηριακά και υλικοτεχνικά των Οργανισμών θεραπείας και επανένταξης, αλλά της εύρεσης ενός ακόμα «ανοικτού παραθύρου» ιδιωτικοποιήσεων.

Η κ.Βατσινά θέτει σε προτεραιότητα όμως την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑΑριάδνη, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο “να τραπούν σε αορίστου χρόνου, ώστε τουλάχιστον να διασφαλισθεί η ως σήμερα εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, παράλληλα δε, να διασφαλισθεί η ομαλότητα των ζωών εκατοντάδων συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, που έχουν εξαρτήσει το μέλλον τους από την εύρυθμη αυτή λειτουργία”


Πηγή: pancreta.gr