Κώστας Αρβανίτης: Ζακ: Δικαίωση χωρίς εφησυχασμό - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Δήλωση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστα Αρβανίτη, για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν σήμερα ομόφωνα ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Σχεδόν 6 χρόνια από το φονικό λιντσάρισμα του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου βρήκε επιτέλους τη δικαίωση για το δολοφονημένο της παιδί.

 Τον Ιανουάριο του 2023 μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, στα μέλη της Επιτροπής Αναφορών (PETI) η μητέρα του, Ελένη Κωστοπούλου, είχε τονίσει ότι το παιδί της «πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε».

Ο Ζακ δολοφονήθηκε επειδή ήταν διαφορετικός.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια, αλλά η δικαίωση και η καταδίκη έχουν έρθει νωρίτερα, από την κοινωνία και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Το θέμα της δολοφονίας του Ζακ παραμένει ανοιχτό και στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς μετά από πρότασή μας παραπέμφθηκε στην Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), στην οποία συμμετέχω και έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με σεβασμό και αμέριστη αλληλεγγύη στην αγωνίστρια μητέρα, την κυρία Ελένη Κωστοπούλου, όπως και σε κάθε μητέρα που αναζητά το δίκιο της μέσα στο βαθύ της πένθος· οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες δίπλα της.


Πηγή: pancreta.gr