Τέμπη: Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης - Ειδήσεις Pancreta

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με το τρίπτυχο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορά για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για χάλκευση του ηχητικού υλικού με τις συνομιλίες και για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης για να δημιουργηθεί η αίσθηση του ανθρώπινου λάθους.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τη βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χρήστο Κακλαμάνη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε γι’ αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκέψουν και να διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

«Όμως μας ρωτούν γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο, ούτε μισογεμάτο. Τη μια διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαϊκή εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά. Και ενώ έχουν κάνει όλα αυτά μαθαίνουμε ότι εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους και μόνο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη λειτουργεί με το τρίπτυχο: Διαφορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει».

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ότι θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, θα πήγαινε στον Άρειο Πάγο «γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία το μοτίβο της Ν.Δ.»

Σήμερα, Δευτέρα 1/4 το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν μπορεί τη στιγμή που όλοι θρηνούσαν, κάποιοι να έχουν προτεραιότητα να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη». «Αυτό δείχνει ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα μοτίβο σε όλα τα σκάνδαλα της Ν.Δ.: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία».

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για αλαζονεία. «Γίνεται αυτή η αποκάλυψη και ο κ. Μητσοτάκης μου κάνει προσωπική επίθεση ότι κρύβομαι πίσω από συμφέροντα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, είπε ότι «εμείς παραιτήσαμε τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού με τις αποκαλύψεις μας».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας, είπε ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνικής γνώμης». Ανέφερε επίσης ότι εμπειρογνώμονες και η Ευρωπαία εισαγγελέας έχουν δηλώσει ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα τρένα δεν θα συγκρούονταν.


Πηγή: naftemporiki.gr