ΜέΡΑ25: Oταν όλοι μιλούν για πόλεμο, εμείς παλεύουμε για την Ειρήνη - Ειδήσεις Pancreta

Ευρωομόλογα και αμοιβαιοποίηση χρέους για όπλα, πόλεμο και θάνατο προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, στη πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για έκδοση ευρωομολόγων με στόχο την κοινή αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων της Ευρωζώνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ε.Ε. έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ένα μεγάλο όχι.

Ευρωομόλογα θανάτου λοιπόν για πακτωλό χρήματος στις μεγάλες οπλικές βιομηχανίες. Τίποτα για τις ανάγκες των λαών.

Στις ερχόμενες Ευρωεκλογές οι λαοί της Ευρώπης θα κληθούν να απαντήσουν αν αυτή η πολεμοχαρής γραφειοκρατία εκφράζει πραγματικά τα ιδανικά και τις αξίες της ηπείρου μας. Το DiEM25 και το ΜέΡΑ25 θα θέσουν ενώπιον των ψηφοφόρων το πρόταγμα για Ειρήνη, για απεμπλοκή της Ευρώπης από την αιματηρή κούρσα των εξοπλισμών και από την δουλοπρεπή πρόσδεση στο όχημα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Όταν όλοι δουλεύουν για τον πόλεμο εμείς δίνουμε μάχη για την πρόοδο και την ειρήνη. Για την αξιοποίηση της διπλωματίας και της θέλησης 500 εκατομμυρίων ανθρώπων στις προσπάθειες ειρήνευσης στην Ουκρανία, στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον τερματισμό της Γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, στην από κοινού διευθέτηση όλων των εντάσεων που γεννούν φτώχεια, θάνατο και προσφυγιά στη γειτονιά μας, στη Nοτιοατατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Απέναντι στις πολεμικές ιαχές του Μακρόν, της Φον ντερ Λάιεν και του Μητσοτάκη προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας, εμείς υψώνουμε τη φωνή μας με το δίκαιο των λαών.

Αυτή την Ευρώπη οραματιζόμαστε και για αυτή παλεύουμε.


Πηγή: pancreta.gr