ΜέΡΑ25: Να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στη Σητεία - Ειδήσεις Pancreta

Η Σητεία βουλιάζει στην απαξίωση

Οι επαγγελματίες της Σητείας βιώνουν την κοροϊδία της κυβερνητικής προπαγάνδας. Ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022, ήρθε η ώρα να αποδειχτεί το μέγεθος των κούφιων υποσχέσεων για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη ειδικά ο εμπορικός κόσμος της πόλης.
 
Τότε τα κυβερνητικά κλιμάκια με πρωτοπόρο τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη υπόσχονταν άμεσες αποζημιώσεις έως και στο 60% των ζημιών.
 
Για το «άμεσες» δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς. Το γεγονός ότι το σχετικό ΦΕΚ ΦΕΚ (Β' 998/09-02-2024) δημοσιεύεται 16 μήνες (!) μετά την καταστροφή μιλά από μόνο του.
 
Εκεί όμως που η κοροϊδία πιάνει ταβάνι είναι στη διάταξη για αποζημιώσεις μόνο στο 30% των ζημιών. Και μάλιστα, όπως επισημαίνει ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, αφού αφαιρεθεί και το ποσό των μικρών ποσών της πρώτης αρωγής που έλαβαν οι πληγέντες. 
 
Οι επαγγελματίες και η κοινωνία της Σητείας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η συνολική εγκατάλειψη που βιώνουν, από το σχεδόν κλειστό Νοσοκομείο μέχρι την μεθοδική αποψίλωση όλων των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών, και τώρα και με τον εμπαιγμό για τις αποζημιώσεις, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Την ώρα που περισσεύουν δισεκατομμύρια για αχρείαστους εξοπλισμούς η καθημερινότητα των ανθρώπων βουλιάζει στην απαξίωση.
 
Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Σητείας στον δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή.


Πηγή: pancreta.gr