Κόντρα Ανδρουλάκη - Φλωρίδη στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta

Κατηγορίες κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Επικαλούμενος τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει σοβαρό πρόβλημα, όπως είπε, προκαλώντας την αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

«Είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Ανδρουλάκης για το κράτος δικαίου ότι πρέπει να προσέχουμε, είναι ανάγκη, το τι λένε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Να πω όμως ότι στο σύνολο 46 χωρών, ο κορυφαίος θεσμός για την προστασία του κράτους δικαίου είναι το Συμβούλιο Ευρώπης

Και αυτός ο θεσμός, στον οποίο μετέχουν 46 χώρες και όλα τα κόμματα, η ηγεσία του επέλεξε ομόφωνα ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο. Στην ΕΕ των 27 ανωτάτων συμβουλίων επικρατείας, αυτή η ένωση επέλεξε για την ηγεσία της το ελληνικό ΣτΕ. Και στο κείμενο της για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη, επέλεξε την Ελλάδα, που έχει υποτίθεται ελλείψεις στο κράτος δικαίου», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε:

«Ας αξιολογηθεί λοιπόν, γιατί κορυφαίοι θεσμοί επιλέγουν την Ελλάδα να ηγηθεί, ας αξιολογηθεί ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει διαρκή βελτίωση του κράτους δικαίου, ο Economist, τώρα τοποθέτησε τη χώρα μας στις 20 καλύτερες δημοκρατίες, ενώ οι χειρότερες επιδόσεις ήταν την περίοδο 2016-2018, και ξέρετε ποιοι κυβερνούσαν τη χώρα τότε».

Ανδρουλάκης: Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε προχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εγκαλώντας τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν σχέδιο να κοπούν πόροι από την Ελλάδα.

«Δεν δέχομαι, λοιπόν, καμία μομφή για την παράταξή μας. Όμως δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως και δεν συμπράξαμε στην εργαλειοποίηση της εξεταστικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος από την κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τον υπουργό της, γι’ αυτό και οι βουλευτές μας αποχώρησαν χθες από την επιτροπή-παρωδία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:

«Βάλατε στο συρτάρι τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την τηλεδιοίκηση, που είναι αποδεδειγμένο ότι αν είχε εγκατασταθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν θα είχαμε θρηνήσει 57 συνανθρώπους μας».


Πηγή: ieidiseis.gr