Ν. Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Τουρισμός, πρωτογενής τομέας και φθηνή ενέργεια το μέλλον της χώρας - Ειδήσεις Pancreta

Στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο αναφέρθηκε σήμερα από τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αγροτικούς φορείς. Συγκεκριμένα, ο κύριος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και στον ΕΛΓΑ και ανέφερε ότι “είναι αδιανόητο να έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής κατά 25% και ταυτόχρονα να μην έχει καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Για αυτά και για πολλά, άλλα είναι επιτακτική η κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου”, συμπλήρωσε ο κ Ανδρουλάκης.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αυτό των ελληνοποιήσεων προϊόντων καθώς και τον μη επαρκών ελέγχων στα προϊόντα, που εισάγονται από τρίτες χώρες, “με αποτέλεσμα αυτά να μένουν αθωράκιστα”.

“Η φθηνή παραγωγή ενέργειας είναι ένα από τα κλειδιά που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εξωστρέφεια”, είπε ο κ Ανδρουλάκης και επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, που δίνουν τη δυνατότητα φθηνής παραγωγής και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας, που δύναται να μεταπωλείται και τα κέρδη να αξιοποιούνται για την κάλυψη του κόστους λιπασμάτων και ζωοτροφών, με στόχο το κόστος παραγωγής για τα επόμενα 15 χρόνια να είναι σταθερό. “Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τομέας της μεταποίησης και τουρισμός να γίνει ένας ενιαίος πυλώνας εξωστρέφειας”, συνόψισε ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι “δεν μπορεί να δεχόμαστε εκατομμύρια τουρίστες και να μην υπάρχουν μετρήσιμοι στόχοι κατανάλωσης τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων και κρασιού”.

Ο κ. Ανδρουλάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι τα τελευταία 5 χρόνια που έχει την ευθύνη της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε καμία από αυτές τις λύσεις για τον αγροτικοδιατροφικό τομέα. “Προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στις Βρυξέλλες”, είπε, “αλλά τα προβλήματα των Ευρωπαίων που έχουν μεγάλες εκτάσεις είναι διαφορετικά από της Ελλάδας των μικρών κλήρων”, ενώ έκλεισε ρίχνοντας τα “βέλη” του στον πρωθυπουργό: “Η Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, χωρίς διασύνδεσή του με φθηνή ενέργεια, χωρίς ποιοτικό τουρισμό και χωρίς μεταποίηση κινδυνεύει να γίνει μία πατρίδα που οι πολίτες της θα είναι ξένοι στον τόπο τους. Το ΠΑΣΟΚΟ-ΚΙΝΑΛ θα μπει εμπόδιο στην καταστροφική πολιτική που ασκεί ο κύριος Μητσοτάκης”, κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Πηγή: ertnews.gr