Στην αντεπίθεση ο Φίλης μετά το πυρ ομαδόν - Ειδήσεις Pancreta

Για μία "αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου" ως "παρηγορητικού" στα χρόνια της κρίσης, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστήμιου Αθηνών, ενώ αγνόησε τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν θα παραιτηθεί, αν και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Στην ομιλία του ο κ. Φίλης δήλωσε πως "είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με έλλογο τρόπο τα προβλήματα της χώρας. Μπροστά μας ορθώνονται συνεχώς παλιά και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μία ζώνη χαμένων ευκαιριών".

Παίρνοντας το λόγο η αναπληρώτρια, υπουργός Παιδείας, Ράνια Αντωνοπούλου, σημείωσε πως "βλέπουμε φαινόμενα στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει κανείς να πει οτιδήποτε που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις".

Σημειώνεται πως το θέμα προέκυψε όταν ο υπουργός Παιδείας, ρωτήθηκε σε εκπομπή του Star με θέμα την Παιδεία, για μία άποψη που είχε εκφράσει παλαιότερα για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων και ο κ. Φίλης επανέλαβε όσα είχε πει τότε, αναφέροντας πως ο όρος "Εθνοκάθαρση" είναι πιο ακριβής από τον όρο "Γενοκτονία".

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά τη δήλωση αυτή, ενώ η Χρυσή Αυγή υπέβαλλε
μήνυση στον κ. Φίλη. Η ΝΔ ζήτησε την παραίτησή του, ωστόσο το Μαξίμου διαμήνυσε πως πρόκειται για μια προσωπική άποψη, η έκφραση της οποίας αποτελεί δικαίωμα και δεν βλάπτει κάποιον.


Πηγή: nooz.gr