Κεραμέως - Αιφνιδίασε με τροπολογία για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές - Ειδήσεις Pancreta

Η υπουργός εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας (22/1) στη Βουλή τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα (22/1) ήταν η πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο που με τις έως τώρα διατάξεις προβλέπονταν ότι θα ισχύσει μόνο για τις ευρωεκλογές.

Όπως σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η πρωτοβουλία ήταν του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο για μία ακόμη μεγάλη αλλαγή: Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους ψηφοφόρους που βρίσκονται στο εξωτερικό και για τις εθνικές εκλογές» προκειμένου «να διασφαλίσουμε την ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων του εξωτερικού».

Στη συνέχεια κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία επισήμανε πως «πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 200 βουλευτών, καθώς αφορά εκλογική διαδικασία».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

O Θεόφιλος Ξανθόπουλος που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «επικοινωνιακό τρικ μικροκομματικής αντίληψης» που «δυναμιτίζει τα ψήγματα φερεγγυότητας που θέλησε να οικοδομήσει η πρότασή σας».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε πως «η υπουργός θεωρεί ότι μπορεί να αιφνιδιάζει τα κόμματα» ζητώντας ουσιαστικό διάλογο για τα ζητήματα αυτά.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για «βήματα σε μία αυταρχική δημοκρατία» και έκανε λόγο για «προσβολή και πραξικόπημα», ενώ κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρουν τη στήριξη τους στο νομοσχέδιο

Για «νομοθετικό αιφνιδιασμό» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας κατηγορώντας την κυβέρνησης πως επιχειρεί να παρακάμψει συνταγματικές αρχές.


Πηγή: tvxs.gr