ΣΥΡΙΖΑ: Από τις Σπέτσες το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» - Ειδήσεις Pancreta

Άρχισε η άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο νησί. Ελενα Ακρίτα: Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Τι εισηγήθηκε ο Στ. Κασσελάκης.

Άρχισε το απόγευμα στις Σπέτσες, στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, η πολυσυζητημένη άτυπη “συνεδρίαση” της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για τυπική συνεδρίαση, αλλά “για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων”.

Πρότεινε δε, την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο». Στόχος, όπως εξήγησε, είναι η εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.ά.).
Επίσης να αποσκοπεί “στην ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική”.

Όπως είναι γνωστό, στο κάλεσμα του προέδρου-οικοδεσπότη ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές, ακόμα και η Έλενα Ακρίτα η οποία ανακοίνωσε ότι θα πάει αύριο στις Σπέτσες.

Απούσες λόγω υγείας είναι η Όλγα Γεροβασίλη (σ.σ. δεν αποκείεται να πάει αύριο) και η Μαρίνα Κοντοτόλη.

Ο Παύλος Πολάκης θα φτάσει απόψε λόγω ανειλημμένης ιατρικής υποχρέωσης (χειρουργείο). Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν, έτσι κι αλλιώς, αποδέκτης της εν λόγω “συνεδρίασης” καθώς ως πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός καταμερισμού καθηκόντων στην κοινοβουλευτική ομάδα. 

Ελενα Ακρίτα: Θα πάω αύριο στις Σπέτσες

Την απόφασή της να παρευρεθεί αύριο στις Σπέτσες, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε μέσω social media η βουλευτής του κόμματος Ελενα Ακρίτα

Οπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση: «Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.

Σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Δεν θα τους περάσει. Όση επίθεση κι αν μάς κάνουν, δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι μπορούμε».


Πηγή: euro2day.gr