ΜέΡΑ25: Δίπλα στους γιατρούς μας - Κάλεσμα για τις 11π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας - Ειδήσεις Pancreta

Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών και του λαού της Κρήτης. Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί.

Δίπλα στους γιατρούς μας - Μαζί με τον λαό που διεκδικεί Υγεία και Αξιοπρέπεια

Οι πολίτες της Κρήτης σήμερα είναι ξανά στους δρόμους.

Μπροστάρηδες είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του νησιού μας. Και δίπλα τους όλοι εμείς, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νεολαία και συνταξιούχοι, επιστήμονες και εργάτες. Όλοι εμείς που διεκδικούμε το αυτονόητο. Δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρεις παροχές και αξιοπρέπεια.

Ζητάμε ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων, από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά. Καμία συγχώνευση κανένα κλείσιμο νοσοκομείου ή κέντρου υγείας. Πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και μονάδων με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα και αξιοπρεπείς μισθούς για τους υγειονομικούς και όχι με μπαλώματα και «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να βγουν οι βάρδιες και οι εφημερίες.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές των μνημονίων που μας έφεραν ως εδώ και όλους όσοι τις υπηρέτησαν παριστάνοντας σήμερα τους συμπάσχοντες σε όσα αφήνει πίσω του το δόγμα ΤΙΝΑ – (There is no Alternative - Δεν Υπάρχει Εναλλακτική). Υπάρχει και λέγεται αγώνας, διεκδίκηση και ρήξη με τις πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας.


Πηγή: pancreta.gr