ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η ερχόμενη Κυριακή για την ενότητα του κόμματος - Ειδήσεις Pancreta
Πιέσεις στην τάση Αχτσιόγλου από τη Νεολαία... για αποχώρηση
 

Μεγάλη πίεση από τα κάτω προς τα πάνω ασκείται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με στελέχη της τάσης 6+6 που ζητούν την αποχώρηση. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει έντονες τάσεις αποχώρησης και αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, «πάρα πολύ δύσκολα θα πιάσει τόπο αυτή η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να εντάξει στο παιχνίδι των πολιτικών αποφάσεων την ομάδα των 6+6, καθώς υπάρχει από τη μία καχυποψία και από την άλλη δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιο κόμμα θα είναι αυτό στο οποίο θα κληθούν να συνλειτουργήσουν, να συμμετάσχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει καταστατικά τη λειτουργία των τάσεων, από την ώρα που υπάρχει μια τάση όλα να συζητούνται στα όργανα και εκεί να τελειώνουν, καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί αυτό και με τη συμμέτοχη άλλων στελεχών σε κρίσιμο ρόλο όπως ο Παύλος Πολάκης- ο οποίος αποτελεί κόκκινο πάνι- να είναι πάρα πολύ δύσκολη η συνύπαρξη».

Η Κυριακή αναμένεται να είναι μια δύσκολη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της τάσης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή, ενδεχομένως εκεί να έχουμε τις πρώτες αποφάσεις ή λίγες ημέρες αργότερα στις αρχές Δεκεμβρίου όπου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.


Πηγή: ethnos.gr