Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Λ. Αυγενάκης - Ειδήσεις Pancreta

Δια βοής εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ στα τέλη του 2010 και είχε προσχωρήσει λίγο αργότερα στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Θα είμαστε η πρώτη δύναμη τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές», είπε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για την εκλογή του, μετά από πορεία χρόνων στη Ν.Δ..

«Αυτό, από μόνο του αποτελεί μήνυμα ότι αν εργαστείς η αναγνώριση θα έρθει. Η ευκαιρία θα σου δοθεί. Αυτό το μήνυμα της αξιοκρατίας εκπέμπει η Ν.Δ. σήμερα», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επιτυχία του, όπως είπε, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συμμετοχής του κόσμου.

Επίσης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν μέλη της νέας Π.Ε. και ευχαρίστησε με ξεχωριστή αναφορά τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του.

«Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και απολαμβάνουν αγάπη και σεβασμό. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Λευτέρη Ζαγορίτη», είπε, προσθέτοντας πως στόχος του είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της Π.Ε..

«Σε παροξυσμό ο Σαμαράς»

Στα τέλη του 2010 ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μετά από δηλώσεις που είχε παραχωρήσει αναφορικά με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, «Δημοκρατική Συμμαχία».

Μετά τη διαγραφή του, ο βουλευτής Ηρακλείου είχε κάνει λόγο για παροξυσμό του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας ότι ενημερώθηκε σχετικά από την τηλεόραση και έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».

Μάλιστα, τότε θεωρούσε προσχηματική τη δήλωση που είχε κάνει ο τότε γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος, για τον οποίο σήμερα αισθάνεται τιμή που χαίρει της εκτίμησής του, προσθέτοντας πως η διαγραφή του στην πραγματικότητα οφειλόταν στον παροξυσμό πανικού από τον οποίο είχε καταληφθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο στενός του κύκλος από την ισχυρή πίεση που του ασκούσε το αίτημα της ανανέωσης αλλά και στην παταγώδη πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις τότε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης προσχώρησε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον νέο γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής να παίρνει το δρόμο της επιστροφής μετά τη διάλυση του κόμματος της αδερφής του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πηγή: koutipandoras.gr