Αχτσιόγλου: Εξώδικο για το δημοσίευμα περί υπονόμευσης Τσίπρα - Ειδήσεις Pancreta

Εξώδικη διαμαρτυρία κατέθεσε η Εφη Αχτσιόγλου με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο πίεζε τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και ότι του έστειλε sms, ζητώντας του να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οπως αναφέρεται στο εξώδικο, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, διακινήθηκε δημοσίευμα με τίτλο «Εφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε» με επιδίωξη να την εμφανίσει όπως αναφέρεται στα μάτια των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος ως πολιτικά αήθη.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, το δημοσίευμα περιλαμβάνει συκοφαντικούς και άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς την ίδια όσο και προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναγράφεται ψευδώς και εις γνώση του συντάκτη ότι υπήρξε sms προς τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία.

«Κανένα τέτοιο μήνυμα ούτε αποκαλύψατε ούτε παρουσιάσατε στο ψευδές και συκοφαντικό κατά τίτλο και περιεχόμενο ως άνω δημοσίευμά σας. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι τέτοιο μήνυμα δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Για να επιτύχετε τον διττό σας στόχο που συνίστατο στην απαξίωση της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου διαδρομής καθώς και στην παραπλάνηση των μελών και των ψηφοφόρων μας, προχωρήσατε σε ευρεία διάδοση του ψευδούς ισχυρισμού σας, αναρτώντας το δημοσίευμά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι επιτύχατε την αναδημοσίευσή του και διευρύνατε τους αποδέκτες του σε απροσδιόριστα μεγάλο αριθμό», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι η ίδια τακτική συνεχίστηκε και με νέα δημοσιεύματα.

Καταληκτικά, η κ. Αχτσιόγλου εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη συκοφαντική επίθεση σε βάρος της, καλώντας σε άρση της προσβολής προς το πρόσωπό της και την αποχή από παρόμοιες προσβλητικές ενέργειες στο μέλλον. Ζητάει δε την αυτούσια δημοσιοποίηση της διαμαρτυρίας της στον ιστότοπο όπου φιλοξενήθηκαν τα δημοσιεύματα, καθώς επίσης και την αποκατάσταση της αλήθειας με νέο δημοσίευμα.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου ζητάει από τους αποδέκτες του εξώδικου να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από την ίδια αλλά και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως αν όλες οι επανορθωτικές ενέργειες δεν πραγματοποιηθούν εντός πέντε ωρών από την επίδοσή του, θα προσφύγει στα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.


Πηγή: kathimerini.gr