Δίπλα στους κατοίκους της Σητείας για το Νοσοκομείο τους - Ειδήσεις Pancreta

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στην πόλη σε μια μέρα με βαρύ φορτίο.
Η σκόπιμη εγκατάλειψη των ανθρώπων «θρέφει» τον φασισμό.

Οι κάτοικοι της Σητείας ξεσηκώνονται. Ζητούν το αυτονόητο, γιατρούς και παροχή υπηρεσιών Υγείας για όλο τον πληθυσμό και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής. Αυτό που κρίνεται πια, είναι η διατήρηση του Νοσοκομείου καθώς με μαθηματική ακρίβεια οδεύει στο κλείσιμο και στη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, με τη σκόπιμη εγκατάλειψης, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Το γεγονός ότι πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Παθολογική Κλινική αφού η μία γιατρός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά και δεν μπορούν να γίνουν πλέον εισαγωγές, είναι εξοργιστικό. Είναι δυστυχώς οι συνθήκες που επιφυλάσσει για τους πολίτες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό που κρίνεται εντέλει, είναι η επιβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατάγεται από τη Σητεία κάνει ακόμα μεγαλύτερες τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις δικές της εφόσον γνωρίζει τις ανάγκες της περιοχής και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Καλούμε σε συστράτευση όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου, που μπαίνει ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σητείας, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στον αποκλεισμό της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ) στις 5μ.μ. και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σητεία στις 6:30μ.μ.

* Η κινητοποίηση στη Σητεία συμπίπτει με τις διαδηλώσεις πανελλαδικά για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Για μας τα δύο θέματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Η φτώχεια, η εγκατάλειψη, η υποβάθμιση της ζωής των ανθρώπων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον φασισμό. Αυτό βιώνουμε και σήμερα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά. Για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε εκεί…


Πηγή: pancreta.gr