Μ. Καραμαλάκης: Το Ηράκλειο μπορεί να έχει «city break» και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος - Ειδήσεις Pancreta

Τις τουριστικές δυνατότητες του Ηρακλείου συζήτησαν εκτενώς ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την επίσκεψη του πρώτου στον χώρο του αεροδρομίου. Ο κ. Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από Υποψηφίους του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας», αφού χαιρέτησε και συνομίλησε με το προσωπικό του αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης», συζήτησε εκτενώς για σημαντικά θέματα με τον κ. Πλιάκα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η δυνατότητα του Ηρακλείου να αποκτήσει τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, «city break», δηλαδή τουρισμός πόλης ή αστικός τουρισμός που αφορά σε ταξίδια αναψυχής σε αστικές περιοχές. Τα ταξίδια δηλαδή με προορισμό την πόλη του Ηρακλείου, με στόχο να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, ακόμα και όταν δεν είναι στο peak της. Με δεδομένο ότι ο 8μηνος τουρισμός είναι επιτεύξιμος στόχος για το Ηράκλειο, η ρεαλιστική πρόταση του «city break», πάντα σε συνδυασμό με συζήτηση και προτάσεις των αρμοδίων, θα μπορούσε να φέρει «αέρα ανανέωσης» στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το θέμα του δημοτικού πάρκινγκ που εξυπηρετεί 142 εταιρείες rent a car, τέθηκε επί τάπητος όπως και το σημαντικό θέμα της αξιοποίησης του διαθέσιμου χώρου αφού ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του αεροδρομίου. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη ανάγκη οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν λόγο και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να μπορέσουν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Θα επιμείνουμε ως Δημοτική Αρχή την επομένη των εκλογών να συνεργαστούν τα αρμόδια Υπουργεία και η Κυβέρνηση με τον δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο και οι βασικές παράμετροι αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου για λειτουργίες δημοσίου συμφέροντος αλλά και για ανάπτυξη δραστηριοτήτων. Τον πρώτο λόγο θα έχει ο δήμος Ηρακλείου και οι πολίτες του».

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Πλιάκα και του Υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου ολοκληρώθηκε με την αναφορά στα προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο σχετικά με τις φυσικές καταστροφές αλλά και τον αγωγός ομβρίων υδάτων που φάνηκε ότι δεν είναι αποτελεσματικός. Από την πλευρά του ο κ. Καραμαλάκης υποστήριξε ότι η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατέψει χώρους όπως το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που έρχονται στην επιφάνεια.


Πηγή: pancreta.gr