Πρόταση νόμου που απαγορεύει την κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές καταθέτει το ΠΑΣΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

Πρόκειται για παραλλαγή της πρότασης που ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις βουλευτικές εκλογές - Έκθετη η κυβέρνηση - Τι θα πράξει.

Πρόταση νόμου που απαγορεύει την κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, είτε για Δήμο είτε για περιφέρεια, καταθέτει σήμερα Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση νόμου είναι μια απλή παραλλαγή της πρότασης νόμου που κατέθεσε η ΝΔ και υπερψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για την απαγόρευση καθόδου του Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές. Θα προβλέπει, δηλαδή, ότι δεν θα μπορεί να είναι επικεφαλής συνδυασμού ή σκιώδης αρχηγός αυτού, καταδικασμένος πρωτοδίκως για σοβαρά αδικήματα- μεταξύ αυτών και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη διάταξη είναι πως σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο έως χθες το βράδυ την πρόταση νόμου είναι πολύ πιθανό να την υπογράψει ακόμα και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, με πρώτο τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.
 
Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να εκθέσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, που συμπεριφέρονται απέναντι στο θέμα της συμμετοχής ή όχι του Κασιδιάρη στις εκλογές με ιδιοτέλεια, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες της ΝΔ.
 
Ενδιαφέρον είναι πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση, αν δηλαδή δεχθεί να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου ή θα την απορρίψει.
 
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να καταθέσει δική του πρόταση για το θέμα, που θα προβλέπει πάγια ρύθμιση.

Πηγή: ieidiseis.gr