Αχτσιόγλου: Αδιανόητο να παραμένει στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου - Ειδήσεις Pancreta
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την στυγερή δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, τονίζει μεταξύ άλλων η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ασύλληπτη τραγωδία,; για την οποία θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ο υπουργός κ. Οικονόμου» χαρακτήρισε την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούλη η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5.

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον οπαδισμό, για τον χουλιγκανισμό, τις ναζιστικές καταβολές των Κροατών χούλιγκανς κλπ και να αναλύουμε το πολύ σοβαρό κοινωνικό αυτό πρόβλημα, αλλά στο συγκεκριμένο η συζήτηση είναι μία: Γιατί αφού υπήρχε ενημέρωση η κυβέρνηση αδράνησε; Ποιο είναι το άλλοθι της αδράνειας αυτής;»

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Μιχάλη. Και είναι αδιανόητο να παραμένει στη θέση του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ρίχνοντας τις ευθύνες σε μερικούς αξιωματικούς της τροχαίας» τόνισε η Εφη Αχτσιόγλου.

Σχολιάζοντας τις συχνές αναφορές κυβερνητικών στελεχών στο 41% των πρόσφατων εκλογών, τόνισε ότι είναι «όχι μόνο προσβολή κάθε δημοκρατικής διαδικασίας αλλά χυδαιότητα σε βάρος των πολιτών».

«Ας αναρωτηθούμε κι ας ρωτήσουμε και γύρω μας αν μας αξίζει αυτό το καλοκαίρι που ζούμε, αν αυτή τη ζωή θέλουμε. Με πυρκαγιές ανεξέλεγκτες, με ακρίβεια πρωτοφανή, με εργασιακό μεσαίωνα στα σκαριά, με δολοφονίες από ανεμπόδιστους ναζιστές χούλιγκαν.

» Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο κάθε πολίτης σήμερα; Και πώς τολμούν να επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών όταν λίγες βδομάδες μετά εξελίσσεται αυτή η ταινία φρίκης γύρω μας και το κράτος είναι υπό κατάρρευση; Προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβάλει μια κοινωνία μειωμένων προσδοκιών, μέσα σε ένα καθεστώς διαρκούς φόβου και αυτό καλούμαστε να το ανατρέψουμε πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα στις γειτονιές, μιλώντας με τους ανθρώπους του μόχθου που υποφέρουν αλλά φοβούνται».

Για το κείμενο κατά του σεξισμού σε βάρος της, που υπέγραψαν πολλές γυναίκες από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δήλωσαν την υποστήριξή τους και οι άνδρες συνυποψήφιοί της, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι χάρηκε πολύ όταν το διάβασε.

«Δυστυχώς ο σεξισμός υπάρχει παντού ακόμα και μέσα στην Αριστερά. Και θα πρέπει να προσέχουμε πολύ για να αποφεύγονται π.χ. δηλώσεις τύπου “καλλιστεία” Και μπορεί ως γυναίκες να μας στενοχωρούν όλες οι επιθέσεις αυτές, ιδιαίτερα αν προέρχονται από το χώρο μας, αλλά είμαστε μαχήτριες οι γυναίκες της Αριστεράς, πολεμίστριες».


Πηγή: news247.gr