Εκτός ΝΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος: Παραιτήθηκε από γραμματέας - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής όσο και από μέλος του κόμματος, μετά το φιάσκο των εκλογών της ΟΝΝΕΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τις πληροφορίες εξέταζε τη διαγραφή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, αλλά και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του δήλωσε πως  για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάποιοι, πρόσθεσε, από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος. 

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο, όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων. Παράλληλα, τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, λέγοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Οι νέες «πολεμικές» εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έρχονται μετά το φιάσκο των εκλογών στην ΟΝΝΕΔ – ένα φιάσκο, που ο αρχηγός της ΝΔ χρέωσε στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και το οποίο απειλεί πλέον την ομαλή διεξαγωγη του συνεδρίου του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, πληροφορίες από τη Συγγρού ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα προχωρούσε πιθανότατα στις δύο διαγραφές ακόμη κι απόψε μεταββάζοντας τις αρμοδιότητες Παπαμιμίκου – ανάμεσά τους και την διοργάνωση το συνεδρίου – στον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης έρχεται μετά την απόφαση Μητσοτάκη να προαναγγείλει την διάλυση της ΟΝΝΕΔ και την επανίδρυσή της μετά το συνέδριο. Η απόφαση αυτή σημαίνει ντε φάκτο ότι οι περίπου 400 σύνεδροι της ΟΝΝΕΔ δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί στο συνέδριο, γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από γαλάζια στελέχη που έχουν ταχθεί απέναντι από τον Κυριάκο Μητοστάκη – ανάμεσά τους και από το «σύστημα Τζιτζικώστα» με το οποίο συνδέεται πολιτικά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, ωστόσο, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες για όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και ότι οι εκλογές των νεολαίων του κόμματος τινάχτηκαν στον αέρα μέσα από απολύτως διαβλητές διαδικασίες – διαδικασίες, στις οποίες ουδείς ακόμη μπορεί να εγγυηθει ότι όντως στήθηκαν κάλπες.

Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των εκλογών που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, έκανε λόγο για «εικόνες απαξίωσης της ιστορικής νεολαίας», «παρακμή και τέλος εποχής» και προειδοποίησε ότι «οι ευθυνες γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικο».


Πηγή: tvxs.gr