Αλέξης Τσίπρας: «Στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο, "αναλαμβάνω την ευθύνη" σημαίνει "στέκομαι και δίνω τη μάχη"» - Ειδήσεις Pancreta

Ακέραιη την ευθύνη για τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε ως «οδυνηρό σοκ», ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρνήθηκε να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης συγγνώμη στους ψηφοφόρους τους κόμματος και έδωσε την υπόσχεση ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν τη νέα εκλογική μάχη, στις 25 Ιουνίου, όρθιοι για να μην έχουμε μια ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα έκανε λόγο μεταξύ άλλων για οδυνηρό σοκ. Πρόσθεσε ότι φοβάται ότι «και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό».


Πηγή: pancreta.gr