Kάλεσμα ΜέΡΑ25 Ηρακλείου - Καφέ Μαρίνα, Τετάρτη 29/3 στις 6μ.μ. - Ειδήσεις Pancreta

Συνάντηση – κάλεσμα του ΜέΡΑ25 Ηρακλείου

Εκλογική προετοιμασία πάνω στις «7+1 Τομές» κυβερνητικού προγράμματος και ενόψει της περιοδείας του Γ. Βαρουφάκη στην Κρήτη

Η Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 Ηρακλείου καλεί σε συνάντηση – γνωριμία τα μέλη και φίλους του κόμματος καθώς και κάθε δημοκρατικό πολίτη του νομού Ηρακλείου που αισθάνεται την ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή του κόντρα στις πολιτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν το δόγμα ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στο Καφέ Μαρίνα (Λιμάνι) στις 6μ.μ.

Την ώρα που εξυφαίνονται πολιτικά σενάρια διακυβέρνησης ακόμα και με τη συμμετοχή όλων των μνημονιακών κομμάτων, εμείς οργανώνουμε τη δράση μας ενόψει της εκλογικής μάχης με πρώτο σταθμό τη διήμερη περιοδεία του Γιάνη Βαρουφάκη σε Ηράκλειο και Χανιά στις 4 και 5 Απριλίου.

Παλεύουμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ με το πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα και Ε.Ε. που ευνοεί την ολιγαρχία εις βάρος του λαού. Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση ανακούφιση των πολιτών από το καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας που μας επέβαλαν τα μνημόνια με συγκεκριμένες 7+1 τομές για τις πρώτες 100 μέρες μιας πραγματικά φιλολαϊκής και όχι στα λόγια «προοδευτικής» διακυβέρνησης.

Επί αυτών των προτάσεων καλούμε τους πολίτες του νομού Ηρακλείου να συζητήσουμε, στο πλαίσιο αντίστοιχων συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

* Τηλέφωνο Επικοινωνίας για πληροφορίες: 6971.998356

Οι 7+1 ΤΟΜΕΣ του ΜέΡΑ25

1 | ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ:
- Άμεσα: Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, με άμεση εισαγωγή διαφορετικών πλαφόν χονδρικής, ανάλογα με το μέσο κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας παραγωγής. Οποιοδήποτε άλλο μέτρο (π.χ. επιδόματα) είναι νερό στο μύλο της λεηλασίας.
- Μεσοπρόθεσμα: Επανεθνικοποίηση με στόχο την Κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ, με απορρόφηση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο επανασύστασης ενιαίου δημόσιου παραγωγού, μεταφορέα και παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, υπό το έλεγχο Διαβουλευτικών Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών.
Δημοκρατική Νομιμοποίηση: Με στόχο την πλατιά συναίνεση τόσο στους κόλπους μιας προοδευτικής συμμαχίας όσο και στην κοινωνία, το ΜέΡΑ25 προτείνει Δημοψήφισμα με διττό ερώτημα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ;

2  | ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΠΑ & ΦΟΡΟΙ:
- Καθιέρωση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής του Κατώτατου Μισθού & των Επιδομάτων, με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2021.
- Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από 24% σε 15%, από 13% σε 6% και για τα λιπάσματα, τα βιβλία και τα πολιτιστικά αγαθά από 6% σε 0%.
- Μείωση του φορολογικού συντελεστή των μικρών επιχειρήσεων στο 10%, των μεσαίων στο 20% και αύξηση για τις μεγάλες στο 30%.
- Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις.
- Κούρεμα χρεών & δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


3  | ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
- Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- Προστασία της πρώτης κατοικίας & των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη δημιουργία νέου δημόσιο φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων («Οδυσσέας»).
-  Ίδρυση νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, που δεν θα δανείζει ούτε θα πουλάει σπίτια, αλλά θα παρέχει ανθρώπινες και φιλικές προς το περιβάλλον κατοικίες, σε νέες και νέους και στα ευάλωτα νοικοκυριά.


4  | ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
- Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός, όλα τα ορυκτά καύσιμα να παραμείνουν στα έγκατα της γης.
- Στη θέση τους προτείνουμε ένα μαζικό επενδυτικό πρόγραμμα, με στόχο να υπάρχει σε κάθε στέγη ένα φωτοβολταϊκό και σε κάθε σπίτι μια θερμική αντλία.
- Καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά ή στα νησιά. Όλες οι νέες ανεμογεννήτριες στη Θάλασσα. 
- Η Ελλάδα να αποτελέσει το πρώτο Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής  & Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.


5 | ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
- Ούτε κρατισμός, ούτε κομματισμός, ούτε ιδιωτικοποίηση.
- Ο σχεδιασμός και ο έλεγχος της δημόσιας παιδείας, της υγείας και της ενημέρωσης να περάσει στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών και η διοίκησή τους, στα χέρια των εργαζόμενων σε αυτά.

6  | ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ:
- Η «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ), η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπερταμείο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) περνούν από τον έλεγχο της τρόικας στον έλεγχο του ελληνικού κράτους και κοινωνικοποιούνται μέσω:
Α. του ορισμού διοικήσεων από νέα Κοινωνική Επιτροπή Επιλογής Ανώτατου Προσωπικού και
Β. της καθιέρωσης θεσμικής λογοδοσίας σε Συμβούλια Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών.


7 | ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ & ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & START UPS:
- Άμεση ένταξη του Υπερταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ, και του ΤΧΣ κλπ στην νέα Αναπτυξιακή – Αγροτική - Τράπεζα.
- Θεσμοθέτηση και Λειτουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα».

+1 | Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική

- Πρόσκληση σε Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη σε Όλες τις Μεσογειακές Χώρες

- Κατάργηση ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ

- Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος-Εμιράτα

- Διεθνής Εκστρατεία για Νέο Κίνημα Αδέσμευτων


Πηγή: pancreta.gr