Το θράσος σας δεν έχει όριο. Κάτω τα χέρια από τους σεισμόπληκτους - Ειδήσεις Pancreta

Φωτογραφία από συμμετοχή των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην πανεργατική απεργία της 16ης Μαρτίου στο Ηράκλειο - Πηγή: Σελίδα Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο FB

Να ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης

Να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί με την κρατική αρωγή

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25

Θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο μέσα στον ζόφο των ημερών αν δεν ήταν τόσο αληθινή και τραγικά ανάλγητη πολιτική από το κράτος και τις τράπεζες. Οι καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «ΕΛΠΙΔΑ» για τουλάχιστον 22 πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε σεισμόπληκτους συμπολίτες μας  προκαλούν τη κοινή λογική, το περί δικαίου αίσθημα και εν τέλει την ίδια την κοινωνία.

Η αναστολή ΟΛΩΝ των πλειστηριασμών (όπως και για τους πληγέντες όλων των φυσικών καταστροφών) είναι αυτονόητη  υποχρέωση της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων και συνδρομής στην ανοικοδόμηση αλλά τώρα αφήνει τις τράπεζες και τα funds να βάλουν στα νύχια τους και τα ίδια τα σεισμόπληκτα κτίσματα. Ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό, από τους 1400 φακέλους για σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς έχουν πάρει έγκριση για επισκευές και ανοικοδομήσεις μόλις 13 πολίτες. Αναμένουν άλλοι 8.000 που έχουν μικρότερες ζημιές ενώ 700 άνθρωποι μένουν ακόμα στα κοντέινερ. Όπως φαίνεται κάποιοι από αυτούς δεν θα προλάβουν να φτιάξουν ποτέ τα σπίτια γιατί θα τους τα πάρουν οι τράπεζες.

«Ντροπή» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Ακόμα χειρότερα όταν οι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν πως οι τράπεζες βάζουν χέρι για χρέη πολιτών ακόμα και στους λογαριασμούς με τα χρήματα της κρατικής αρωγής, η οποία υποτίθεται ότι είναι «ακατάσχετη».

Ντροπή κύριε Μητσοτάκη!

* Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σεισμόπληκτων την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ – Όλα μπορούν να είναι αλλιώς

Συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Αγώνα της Κρήτης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 παραχώρησε μια αναλυτική συνέντευξη στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης (agonaskritis.gr) και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αγγελάκη, επικεντρωμένη κυρίως στα θέματα της Κρήτης.

Μεταξύ άλλων μιλά για το τρένο στην Κρήτη, για τα χημικά στη βάση της Σούδας, για την αλόγιστη αύξηση των AirBnb, για τις εξορύξεις, για το κλείσιμο του σχολείου στη Γαύδο κ.α.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

agonaskritis.gr/συνέντευξη-γ-βαρουφάκη-στο-agonaskritis-gr-η-δημιο/


Πηγή: pancreta.gr