Προπηλακισμός του Δημήτρη Βίτσα στο Ίλιον σε εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών - Ειδήσεις Pancreta

Λεκτική επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, στο Ίλιον όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες άγνωστοι κινήθηκαν εναντίον του και ακολούθησε αψιμαχία μεταξύ διαδηλωτών και των αγνώστων ατόμων τα οποία τελικά απομακρύνθηκαν.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από την ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», στην οποία αναφέρει: «Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως “διαδηλωτή” (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας. Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».


Πηγή: ertnews.gr