Β. Κεγκέρογλου: «Σχεδιασμός Σχολικής Στέγης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας» - Ειδήσεις Pancreta

Με αφορμή το αίτημα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας προς την Περιφέρεια Κρήτης για αναζήτηση  χρηματοδότησης των νέων σχολείων, 1ου Δημοτικού και Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου έστειλε προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας την παρακάτω επιστολή:

 «Κύριε Δήμαρχε,

   Κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 προκάλεσε την ανάγκη ανέγερσης νέων σύγχρονων σχολείων για το 1ο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, τη μελέτη της δυνατότητας και του τρόπου αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου του Δημοτικού Θραψανού, που ενδεχομένως αναδείξει νέες κτηριακές ανάγκες και επιπλέον επανάφερε στο προσκήνιο την διαπιστωμένη ανάγκη για νέα σχολικά κτήρια στο Καστέλλι για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.

Σήμερα 18 μήνες μετά το σεισμό έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει επιτέλους να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης και μάλιστα στο πλαίσιο της δέσμευσης όλων, ότι ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος.

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω της αρμοδιότητας του Δήμου για τη σχολική στέγη, σας ενημερώνω ότι υποστηρίζω τόσο την πρωτοβουλία των 11 Δημοτικών Συμβούλων, με την οποία συμφώνησαν και άλλοι σύμβουλοι, για την συζήτηση του θέματος της σχολικής στέγης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί όπως προαπαιτείται ο συνολικός σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση του, όσο και την ομόθυμη γνώμη της τοπικής κοινωνίας του Αρκαλοχωρίου για την ανέγερση του 1ου δημοτικού σε νέο κατάλληλο οικόπεδο και την δημιουργία δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου στη θέση του. 

Σε συνέχεια των αποφάσεων για τον συνολικό σχεδιασμό  πρέπει να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενέργειες και συγκεκριμένα:

1ον Άμεσο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος για τα νέα σχολεία σύμφωνα με το νόμο 3463/06

2ον Συγκρότηση της επιτροπής για την ανεύρεση και στη συνέχεια την επιλογή κατάλληλων  οικοπέδων

3ον Αίτημα προς τα συναρμόδια υπουργεία για την χρηματοδότηση, των μελετών, της κατεδάφισης του Γυμνασίου αλλά και της κατασκευής των νέων σχολείων.

4ον Απόφαση για την ανάθεση Μελέτης ανάπλασης και δημιουργίας δημόσιου χώρου πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής στο χώρο του πρώην 1ου Δημοτικού.

Επιπλέον, όπως έχω πράξει και μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, θα παρέμβω κοινοβουλευτικά αλλά και άμεσα προς την κυβέρνηση και εφόσον το επιθυμείτε να έλθετε μαζί, ώστε σε συνέχεια της δέσμευσης προς εμένα του κ. Πέτσα στη Βουλή, να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.»


Πηγή: pancreta.gr