Νέα πολιτική όξυνση – Στο επίκεντρο οι αποκαλύψεις του Guardian για χειραγώγηση των εκλογών - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για χειραγώγηση των εκλογών σε περισσότερες από 30 χώρες, από ομάδα Ισραηλινών χάκερ, με επικεφαλής έναν πρώην πράκτορα της Μοσάντ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει ομάδα και στην Ελλάδα. Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για διαστρέβλωση και μυθεύματα από την αξιωματική αντιπολίτευση μιλά η κυβέρνηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας τις σε βάρος του διαρροές για εμπλοκή σε σκάνδαλο με τρίτες χώρες.

«Φωτιές» έχει ανάψει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο μια ομάδα Ισραηλινών χάκερς έχει χειραγωγήσει περισσότερες από 30 εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο μέσω hacking, με δολιοφθορές και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιογράφοι του Guardian και άλλων μέσων υποδυόμενοι τους πελάτες συνομίλησαν με τους ισραηλινούς για τις «μαύρες επιχειρήσεις» όπως τις χαρακτήρισαν ανά τον πλανήτη.

«Η έρευνά μας αναφέρεται στη δουλειά της ομάδας του Χόρχε σε χώρες σε όλον τον κόσμο»

Η ομάδα Χόρκε, που ελέγχει έναν τεράστιο στρατό από χιλιάδες πλαστά προφίλ στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube έχει παράρτημα και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα

Το δημοσίευμα προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση. Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση του άρθρου κάνει λόγο η ΝΔ.

«Η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου (…) Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει την θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «.Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ούτε από τα fake news ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου! Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες».

Μέσα σε αυτό το σκηνικό μετά από πρόταση των σοσιαλιστών, το θέμα των υποκλοπών συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Παρουσιάζεται από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως μία προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες .Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως ένας πολιτικός κεντροδεξιός με ευρωπαϊκό λούστρο και στην Αθήνα χρησιμοποιεί αυταρχικές πρακτικές που θυμίζουν την ανατολικογερμανική Στάζι» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η σημερινή συζήτηση αδικεί τη χώρα μου, αδικεί την Ελλάδα γιατί γίνεται τώρα σε μια προεκλογική περίοδο και θεωρείται παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες ενός κράτους μέλους της Ένωσης» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην επέτειο της σύλληψης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ομάδα Κούρδων εισέβαλε το μεσημέρι στο Ευρωκοινοβούλιο και διέκοψε τις εργασίες ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη τους.


Πηγή: ertnews.gr